web analytics
acties

Grote Zwijsen Test Actie

Grote Zwijsen Test Actie. #tijdens het testen door

de Jan Ligthartschool Huibeven

Vijf scholen testen ieder negen boeken van Uitgeverij Zwijsen. Honderden Top Testers lezen de boeken en schrijven er een verslag van. In onze groep Kinderboeken brengen ze daar verslag van uit. Hoe vinden onze toptesters deze boeken? Lees hier het verslag van de Jan Lightartschool Huibeven.Ik heb de boeken in verschillende klassen rondgedeeld. Het toeval wilde dat in deze periode precies een vakantie en een stopweek van ons leesproject viel. In die week lag de nadruk op stripboeken en hebben de kinderen dus de gewone boeken niet verder gelezen. Nu toch reacties terug gehad.

Om te beginnen het enige makkelijk lezen boek uit de collectie. De griezelbus van Paul van Loon. Het is gelezen door een meisje dat echt dyslectisch is. Ze vindt (gelukkig) lezen wel heel leuk. Ze kon het boek goed lezen. Ze had het ook snel uit. Dat vond ze fijn maar het thema sprak haar niet helemaal aan. Er zijn andere boeken die ze leuker vindt. Er was ook nog een jongen die het boek aan het lezen is met dyslektie. Ook hij vindt het een prettig boek om te lezen. Fijne letters. Hij vindt het onderwerp ook erg leuk.

Bas is de Baas

Dit boek is uitgeprobeerd in groep 3.

Alle kinderen waren erg enthousiast!! Heerlijk. In groep 3 smullen ze nog van alles wat je ze geeft!! Alle kinderen gaven het boek een 10! Dat is een blijvertje dus! Het boek is leuk om te zien. Veel leuke plaatjes en niet te veel tekst.

Bange bol en dappere hop.

Dit boek hebben ze uitgeprobeerd in groep 4.

Er zijn al verschillende kinderen die dit boek hebben uitgeprobeerd en volgens de leerkracht smullen ze van het boek. Wij hebben op onze school niet veel theater-lezen boeken en dat is dus zeker iets wat ik ga onthouden bij de aanschaf van nieuwe boeken.

Als ik later groot ben.

Ook dit boek is in groep 3 uitgeprobeerd. De foto’s spreken kinderen aan. Ook de verhaaltjes. Ze zijn kort en grappig is het commentaar.

Feest voor Mees

Ik heb het boek in groep 4 laten uitproberen. Qua leesniveau zou het goed moeten zijn maar de kinderen vonden het te flauw. Het ligt nu in groep 3 voor de goede lezers. Dat gaat goed. Deze kinderen vinden het leuk dat je er iets van kunt leren. Het is een informatieboekje. Ook de foto’s spreken aan.

Wist je dat? Krokodillen

In groep 7 hebben ze dit boek getest. De kinderen die het tot nu toe hebben gelezen vonden het een leuk boek. Grappig en fijn om te lezen. Een keer iets anders dan een gewoon leesboek. Ook een kind dat een zwakke lezer is vond het leuk omdat het niet teveel tekst was en interessant. Een ander vond het juist te weinig tekst. Vaak vinden kinderen die niet graag lezen, informatieboeken wel leuk om te lezen.

Puppy academy.

Een Engels boek. Een uitdaging voor een slimme leerling. Hij vond het er goed uitzien. Mooie tekeningen in zwart-wit. Jammer dat het verhaal niet zo lang was.

Meneertje Appel

Dit boek is veel gelezen in groep 6 maar de leerkracht kon de formulieren niet meer vinden. Ze is zelf bijna twee weken ziek geweest en veel verschillende invallers waren in de klas. Ze kon wel vertellen dat de kinderen het boek erg leuk vonden. Verschillende kinderen hebben het gelezen en het viel erg in de smaak.

De boeken rouleren nog steeds in de klassen.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress