web analytics
acties

Grote Zwijsen test actie #unboxing Jan Ligthartschool in Westerbroek

Grote Zwijsen Test-actie #unboxing Jan Ligthartschool in Westerbroek

24209228_1753307724688147_1120265230_o

Vijf scholen kregen half januari de Grote Zwijsen Testbox via Kinderboeken. Wij willen graag weten of die Zwijsen boeken drempelverlagend lezen en of ze echt zo leuk gevonden worden door onze TOP TESTERS. Dat zijn natuurlijk de leerlingen van de vijf testscholen. Het was even stil rond de berichtgeving maar achter de schermen wordt naast alle toetsen en CITO’s hard getest. Hier een verslag uit Westerbroek.

image1-4

Zwijsen actie Jan Ligthartschool.

In de kerstvakantie kregen we de leuke mededeling dat wij een boekenpakket hadden gewonnen en deze met onze school mogen testen.

Na de vakantie heb ik dit met collega’s en directie besproken en iedereen raakte enthousiast. Bij ons op school staat lezen hoog in het vaandel en proberen we voor alle kinderen leuke en geschikte boeken te vinden.

download

Nadat het boekenpakket binnen was heb ik aan de bovenbouw ( groep 6-7-8) uitgelegd wat de bedoeling was van de testboeken.
De kinderen waren enthousiast en wilden gelijk gaan beginnen met lezen.

2

Nadat alle boeken uitgezocht waren en naar de juiste klassen gebracht zijn kon er begonnen worden met lezen.

De kinderen zijn nieuwsgierig naar de boeken en hebben het met elkaar ook over de boeken. Ze vertellen waarom ze het boek aanraden. Het beoordelen van het boek vinden sommige kinderen nog wel wat lastig. Hiervoor kunnen ze hulp krijgen van medeleerlingen of van de leerkracht.

 

1

Karin Santing

Leerkracht Jan Ligthartschool Westerbroek

 

 

Groep 1 leest samen een boek, bekijkt de plaatjes en bepreekt de tekst met elkaar.

 

Comments are closed.

Powered by: Wordpress