web analytics
gastblogs en gastrecensies

Hanneke TInor-Centi

Gastrecensie: Hanneke Tinor-Centi las in het kader van de Grote Lemniscaat Kunstmaand: Kunstworkshops voor kinderen.

26177716_1781223928563193_46815526_o

Voor de Kunstmaand van Lemniscaat vroeg de Facebookgroep Kinderboeken alle boeken aan uit de folder van Lemniscaat. De uitgever vond het een goed idee om deze boeken te laten testen. Afgesproken werd dat een school alle 11 boeken mocht testen en dat bovendien 11 gelukkige winnaars ieder 1 boek kregen. Daarnaast heeft Kinderboeken verschillende bekende bloggers gevraagd om in deze maand ook aandacht aan een of meerdere boeken van Lemniscaat te besteden. De hele maand houden we jullie op de hoogte van deze leuke kunstmaand.

Vandaag is het de beurt aan Hanneke Tinor-Centi, zij is niet alleen blogger maar ook een succesvol literair agent en bezit bovendien haar eigen Communicatie en Marketing bureau.

Dit vindt Hanneke van Kunstworkshops voor Kinderen.

Kunstworkshops voor kinderen

‘Maak kunst met kinderen’ staat boordevol tips van kinderkunstenaar Hervé Tullet. Hervé Tullet verzorgt wereldwijd tal van kunstworkshops aan kinderen. Op scholen, maar ook gewoon in openbare gelegenheden. Voor grote gezelschappen, maar ook voor kleine groepjes.

Zijn elf mooiste workshops heeft hij gebundeld in een handboek. Een feest om naar te kijken en ermee aan de slag te gaan. Leuk voor een verjaardagspartijtje, voor in de klas of gewoon met de kinderen thuis.

“Muziek schilderen: In deze workshop heerst een bruisende sfeer.
Er is een geweldige groepsdynamiek en als de kunstenaars door de muziek worden meegesleept en kleurige vlekken, krabbels en tekeningen maken, ontstaan er verrassende resultaten.”

Kunstworkshops voor kinderen’ is een boek dat bruist van de creativiteit en garandeert een middag vol plezier én schitterende resultaten. Bij elke workshop staat helder omschreven:

1. Wat je nodig hebt en hoe je de workshop voorbereidt.

2. Een eenvoudige instructie.

3. Foto’s van het werk in wording én de uiteindelijke resultaten. 4. Een aantal trucs om kinderen te enthousiasmeren.

27604072_1816909338327985_1597433513_o

Tullet laat met zijn kinderworkshops zien dat elk kind een kunstenaar is en zijn uitgangspunt is dat kunst een middel is en geen doel. Het enthousiasme en de toegankelijkheid waarmee Tullet zijn workshops presenteert werken aanstekelijk. Ben je in een situatie waarbij je (binnenkort) een leuke, creatief samenzijn voor een groep kinderen van circa 4 tot 12 jaar wilt/moet organiseren, dan is dit boek een ware inspiratie! Tullet biedt een compleet ‘handboek’. Alles staat beschreven, van voorbereiding tot materialen en hoe de workshop te begeleiden om de kinderen om zo goed mogelijk en met zoveel mogelijk plezier ‘uit de verf te laten komen.’

“Je hebt veel verschillende kleuren plakkaatverf nodig, een aantal grote rollen papier en genoeg ruimte, zodat jouw kunstenaars rond kunnen lopen.”

‘Kunstworkshops voor kinderen’ is overigens voorzien van heerlijke kleurenfoto’s waarop de resultaten deels of geheel getoond worden.

Kortom, een heerlijk inspirerend boek waarmee je, als je met kinderen aan de slag wilt, direct van start wil gaan.

De auteur

Hervé Tullet woont afwisselend in Frankrijk en New York en staat bekend om zijn veelzijdigheid. Van reclamecampagnes regisseren tot stoffen ontwerpen voor Hermès: niets is hem te gek. Maar het liefst van alles werkt hij met kinderen, voor wie
hij al talloze boeken heeft geschreven. Zijn werk is inmiddels veelbekroond en verschijnt in meer dan vijfentwintig talen.

Uitvoering

Uitgever: Lemniscaat ISBN 9789047709190 Paperback, 67 pagina’s

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.
http://ht-c-communicatie.nl/

Comments are closed.

Powered by: Wordpress