web analytics
interviews

Kinderboeken interviewt Romy die Paul van Loon inspireerde tot het schrijven van een bijzonder boek

Paul van Loon en Romy en haar “Griezelwielen”

Hoe stoer is het als je aan je favoriete schrijver vraagt of jouw idee misschien een boek kan worden en hij zegt: Ja!
Dat overkwam Romy. Haar idee werd een boek. Een heel mooi boek.
En de dag dat ze haar held beleefde was de mooiste dag van haar leven. Romy heeft het niet altijd gemakkelijk. Bij haar geboorte heeft ze een hersenbeschadiging opgelopen en ze kan niet goed lopen. Ze zit dus veel in haar rolstoel. Ze leest veel en vindt het leuk om van haar grote held alles te zien en te lezen wat los en vast zit. Na een theatervoorstelling vroeg ze aan Paul van Loon (want dat is de auteur waar het hier om gaat!) of er ook weerwolven in een rolstoel bestonden. Paul van Loon dacht erover na en schreef Griezelwielen, waarin een rolstoel een grote rol speelt.
Romy mocht als speciale gast naar de opening van een tentoonstelling en Kinderboeken wil natuurlijk alles weten over de mooiste dag van haar leven.

Lees mee met het verhaal van onze stoere Romy.

WhatsApp Image 2017-10-10 at 20.02.04(1).jpeg

Hallo Romy,

We zagen jou samen met Paul van Loon in onze Facebookgroep Kinderboeken voorbij komen en we waren meteen supertrots op jou. Je hebt de meest griezelige kinderboekenschrijver van ons land zomaar een goed idee gegeven voor zijn nieuwste boek. Kun je ons vertellen wat dat idee precies was?

Ik stelde de vraag ‘Bestaan er ook rolstoel weerwolven?’ aan hem. Dat bracht hem op een idee.

We zagen op de foto dat je in een rolstoel zit. Toen ik bij je moeder op haar Facebookpagina keek, zag ik dat je soms wel een beetje kan lopen. Een beetje wiebelig maar je kan heel goed dansen! Kun je ons vertellen wat je precies hebt?

Ik heb cerebrale parese of ook wel cp genoemd, en waarschijnlijk weet je niet wat dat is nou het komt door een hersenbeschadiging bij de geboorte en daardoor kan ik niet zo goed lopen.…

Even terug naar het boek Griezelwielen. Is het een leuk boek? Is het spannend? Moeten we het allemaal gaan lezen?
jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa….het is heel spannend, maar niet te spannend en het leukste boek dat ik ooit gelezen heb.

Griezelwielen

In het stukje dat op de pagina van Paul van Loon staat, lazen we dat je naar een opening van tentoonstelling bent geweest als speciale gast. Hoe stoer is dat!?!! Was het een leuke tentoonstelling? En wat is dat voor museum?

Het was de opening van de tentoonstelling Paul van loon – “de andere werkelijkheid” in het Limburgs museum. Daar hebben ze al zijn boeken nagebouwd. Zelfs een grote griezelbus waar je in kan. Het was de mooiste dag ooit en vooral na afloop kreeg ik een kus van hem

Wij zijn blij dat we jou een beetje beter hebben leren kennen. Een vraag willen we graag nog stellen: wat wil je later worden?

Ik wil later spreekstalmeester in een circus worden.

Wil je nog iets tegen de leden van Kinderboeken zeggen?

Het is een heel leuk boek en ik raad het jullie allemaal aan om te gaan lezen!

Wij danken je heel erg voor dit flits-interview en wensen dat al je dromen uitkomen!

Comments are closed.

Powered by: Wordpress