web analytics
acties

Uitgeverij Zwijsen en Kinderboeken komen bij jou in de klas!

Uitgeverij Zwijsen en Kinderboeken komen bij jou in de klas!

Testklassen gezocht!

Een van de uitgangspunten van Kinderboeken is dat lezen leuk moet zijn. Lezen verrijkt immers je geest en brengt je naar onbekende werelden. Door veel te lezen wordt je woordenschat groter en daardoor kun je weer gemakkelijker leren. Lezen staat aan de basis van bijna alle ontwikkeling. Helaas is niet voor ieder kind lezen even vanzelfsprekend. Er kunnen barrières zijn waardoor een kind moeilijker leert lezen. Kinderboeken bindt de strijd aan met die hobbels en gaat op zoek naar oplossingen.

Dat doen we natuurlijk niet alleen! We hebben voor ons eerste project de hulp ingeroepen van een van de leukste uitgevers van kinderboeken die ons kikkerland kent. Iedereen kent Uitgeverij Zwijsen van hun leermethode Veilig leren lezen, hun vrolijke leesboeken en inzichtelijke lesmaterialen. Voor ieder niveau hebben ze uitdagende leesboeken. Natuurlijk heeft Uitgeverij Zwijsen ook leesboeken voor kinderen die moeite hebben met (leren) lezen. En die toegankelijke boeken mogen we uittesten!

Wat gaan we precies doen? Vijf scholen – verspreid over het land en België – krijgen een pakket van negen boeken. Dit zijn “gemakkelijk lezen”- boeken. Het pakket bevat een boek voor ieder leerjaar plus een leuk bonusboek. De deelnemende school geeft aan ieder leerjaar een boek. In de klas wordt het boek voorgelezen en/of zelfstandig door verschillende kinderen gelezen. De leerkracht wijst een aantal testers aan. De een leest vlot en de ander minder goed, maar allemaal vinden ze wat van het boek. Iedere tester heeft zijn eigen leeservaring. Daarover vertellen ze in de klas. Hun bevindingen worden teruggekoppeld naar de Facebookgroep. Dat kan dmv de vragenlijst maar ook door filmpjes, foto’s en misschien zelfs brieven.

Wat willen we graag weten? Helpen deze boeken bij het leren lezen? Werken ze drempelverlagend? Zijn het leuke boeken om te lezen? Kortom: we sturen een vragenlijstje met alle vragen die we over de boeken willen weten naar de scholen.

Hoe kun je meedoen? Meld je aan! Zet onder het originele bericht in de Facebookgroep Kinderboeken een berichtje dat jouw school een pakket van 9 superleuke boeken van Uitgeverij Zwijsen wil uitproberen. vertel ons waarom juist jouw school geschikt is als testschool. Half december kiezen we vijf scholen uit en die ontvangen na de Kerstvakantie het boekenpakket en de vragenlijst. Natuurlijk komt Kinderboeken graag langs om te kijken of de boeken echt zo leuk zijn!

NB. de Facebookgroep Kinderboeken is besloten, maar een foto is zo gedeeld. We kunnen volledige privacy niet garanderen. Daarnaast zouden we het leuk vinden om hierover naar buiten filmpjes en foto’s te delen. Alles gaat natuurlijk in goed overleg.

NB2. Alleen aanmeldingen die we zien in de groep Kinderboeken komen in aanmerking. https://www.facebook.com/groups/kinderboekennl/

NB3. vautje gezien; meld het! Daar leren we van.

Comments are closed.

Powered by: Wordpress