web analytics
acties

GroteLemniscaatKunstmaandActie

GroteLemniscaatKunstmaandActie

De kunstboeken van Lemniscaat worden actief uitgetest door onze TopTesters van de:

Openbare Vroonermeerschool Uit Alkmaar

Hier een korte update!

Nb De kinderen van deze school mogen niet in beeld worden gebracht.

 

‘De magische dobbelsteen’ uit Kunstworkshops voor kinderen van Hervé Tullet

 

Super leuke les! Uitgevoerd met groep 3. De kinderen kregen vorm op een groot blad. Daarna gingen ze dobbelen met een dobbelsteen. De eerste worp was het aantal ogen dat het monster kreeg, de volgende worp was het aantal neuzen, zo ook armen, benen, oren, mond en haar. Ook gebruikten we iedere keer verschillende kleuren, zodat het een vrolijk gekleurd monster zou worden. Wij hebben met wasco gewerkt.

De kinderen hadden allemaal hun eigen dobbelsteen en bakje wasco. De kinderen waren erg enthousiast. Ze vonden het leuk dat ze hun fantasie konden gebruiken door zelf te bepalen hoe de ‘onderdelen’ van hun monster eruit kwamen te zien. Ook het spelelement werd leuk gevonden door de kinderen. Een kind benoemde dat hij soms een getal had gegooid waar hij niet heel blij mee was, omdat hij iets anders had gehoopt. Toch tekende hij het aantal van de dobbelstenen en vond hij het achteraf juist leuk.

Na het tekenen van alle ‘onderdelen’ mochten de kinderen hun fantasie de vrije loop geven door hun monster een naam te geven en te bedenken wat voor monster het was, wat hij deed, enzovoort. Iedereen was hier enthousiast mee bezig. Tussendoor uiteraard elkaars werk bekeken en besproken.

Toen was het tekenen afgerond. Deel twee van de workshop was het schrijven van een verhaal over het monster. Ieder kind heeft op de laptop een verhaaltje geschreven over zijn monster. Ze vonden het leuk om hun creaties te beschrijven. En na het ophangen van de monsters nog eens met trots alle resultaten bewonderd!

Comments are closed.

Powered by: Wordpress