web analytics
acties

Het GrootKinderboekenAuteursPortret #1 met Ted van Lieshout #”Uit elkaar” voorgelezen door Louis van Beek

Het GrootKinderboekenAuteursPortret

#1 met Ted van Lieshout

#“Uit elkaar” voorgelezen door Louis van Beek

Bij KinderBoekenFb willen we graag zoveel mogelijk verschillende boeken behandelen. Ieder kind houdt namelijk van andere boeken en voor ieder kind bestaat er wel ergens op de wereld een geschikt boek. Je moet gewoon de juiste match vinden. We zoeken in de breedte naar de meest uiteenlopende boeken en schrijvers. Daarnaast duiken we zo af en toe de diepte in. We bekijken een auteur van alle kanten. Wat heeft hij/zij allemaal geschreven, getekend en gemaakt? We maken een portret in woorden en noemen deze rubriek Het GrootKinderBoekenAuteursPortret. Het eerste portret dat we schilderen is van alleskunner Ted van Lieshout.

Van Lieshout schrijft kinderboeken, grote mensen boeken, dichtbundels, woordichtbundels, hij is beeldend kunstenaar, vertaler, schreef sketches voor oa Sesamstraat en is de vormgever van zijn eigen boeken. Wil je meer lezen over Ted van Lieshout klik dan hier en als je het interview dat we met hem hadden nog eens wilt lezen, klik dan hier.

Ik houd van lezen maar nog meer houd ik ervan als boeken aan me worden voorgelezen. Ik heb natuurlijk mijn voorkeursstemmen en één daarvan is zeker Louis van Beek. Hij heeft enkele van de boeken van Van Lieshout (heel mooi) voorgelezen. En wat is er dan leuker dan Louis van Beek zelf te vragen om een deel van dit portret in te kleuren. Gelukkig zei hij ja en hij draagt een mooi gedicht voor uit de bundel Onder mijn matras de erwt, waarmee van Lieshout een nominatie voor de Woutertje Pieterse Prijs in de wacht sleepte. Kijk je mee?

Wij hebben genoten van deze portretweek. Morgen is er nog een keer een kans om kennis te maken met het werk van deze duizendpoot.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress