web analytics
Gastblogs gastblogs en gastrecensies

GroteGottmerMuziekBoekenTestActie gastrecensie door Hanneke Tinor-Centi van Peter en de Wolf

 

Bij Kinderboeken testen we momenteel samen met de TopTesters uit Duiven en een aantal bevriende bloggers en recensenten de Muziekboeken van Uitgeverij Gottmer. En dat bevalt heel erg goed.
Vandaag een recensie van een blogger waar Kinderboeken erg graag en frequent mee samenwerkt: Hanneke Tinor-Centi.

Tinor-Centi recenseert en blogt. Daarnaast verzorgt zij de marketing voor verschillende auteurs en is zij literair agent.

Lees hieronder haar recensie van Peter en de Wolf.

 

Peter en de Wolf (CD-boek)

 

Dit boek behoort tot een serie van klassieke-muziekboekjes-met-cd. De boekjes brengen de grootste namen uit de kinderboeken- en muziekwereld samen.

 

“Opeens zag Peter een kat, die langzaam kwam aansluipen door het gras. De kat dacht: Als dat vogeltje zo aan het kibbelen is, kan ik ’t makkelijk vangen en opeten!”

 

Het klassieke muziekverhaal van Sergei Prokofjev, wordt uitgevoerd door het Rotterdams Philharmonisch Orkest onder leiding van Valery Gergiev. Het verhaal wordt verteld door Paul de Leeuw, het boek is geïllustreerd door Sieb Posthuma, die voor zijn schitterende illustraties bij dit verhaal een Vlag & Wimpel ontving.

 

De vertelling is gebaseerd op de klassieke muziekvertelling van Sergei Prokofjev en –tezamen met de fraaie illustraties en de CD- vormt het een uiterst aantrekkelijk geheel dat kinderen op hun eigen niveau laat kennismaken met klassieke muziek. Wat kinderen vooral erg leuk blijken te vinden is het feit dat elk personages een eigen muziekinstrument is.

 

“En daar gingen ze dan, in een vrolijke optocht. Peter liep natuurlijk voorop. Daarachter kwamen de jagers met de wolf aan een touw. Opa en de kat sloten de rij.”

 

Het enige minpuntje vond ik dat in het boek meelezen met de CD niet goed mogelijk is aangezien Paul de Leeuw met zijn gesproken woord behoorlijk afwijkt van de in het boek gedrukte tekst. CD en boek kunnen daarom het beste los van elkaar (of na elkaar) gebruikt worden. Het geheel is geschikt voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar.

 

Uitvoering

Uitgever: Gottmer

ISBN: 9789025760991

Paperback, 32 pagina’s

 

Over Hanneke Tinor-Centi

Hanneke Tinor-Centi (1960), eigenaar van HT-C Communicatie en Marketing, literair agent, boekmarketeer en recensent.

http://ht-c-communicatie.nl/

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress