web analytics
acties Blog Anneke recensiegrid recensies jeugdboek

Harman Hoetink – Ko met de vlo 3,5***

Harman Hoetink
In maart van dit jaar bracht de uit Amstelveen afkomstige tekstschrijver Harman Hoetink zijn eerste kinderboek uit: Ko met de vlo. In eerste instantie schreef hij het verhaal voor een vriend die wat in de put zat. Zelf geloofde Harman in de kracht van het verhaal en zocht een illustrator om zijn tekst visueel te maken waardoor het een verhaal is geworden dat je kunt delen met anderen. Via een collega ontmoette hij Hannah Botma en samen kwamen ze uit op een stijl die paste bij het verhaal. De grootste uitdaging was om van een vlo een sympathiek vriendje te maken. Aangezien het boek bij verschillende uitgeverijen werd afgewezen besloot Harman het uit te geven bij de uitgeverij die hij zelf een aantal jaar geleden heeft opgericht: Quisqueya publications.

 

 

 

 

Op een dag ontmoet Ko op straat een vlo. Tot zijn stomme verbazing begrijpt de vlo wat hij zegt en kan hij zelfs terug praten. Ze lopen samen een stukje op en ze blijken het heel goed met elkaar te kunnen vinden. Vanaf die tijd doen ze alles samen, overal waar Ko is, is vlo ook. De vriendschap wordt echter door andere mensen niet zo gewaardeerd. Ze vinden het maar raar en hebben het eigenlijk ook veel te druk om erover na te denken. Ko  en zijn vlo zijn gelukkig samen en hebben veel plezier. Wanneer de andere mensen dit opmerken worden ze jaloers op Ko en willen ze ook wel een eigen vlo. Ze gaan zover dat ze hem zelfs proberen te stelen en dan heeft Ko er genoeg van. Hij en vlo gaan er vandoor, de mensen zoeken maar hun eigen vlo.

Ko met de vlo is een mooi vormgegeven boekje. Het is vierkant waardoor het gemakkelijk vasthoudt en prettig voorgelezen kan worden. De illustraties zijn kleurrijk en goed afgestemd op het verhaal. Het boek is niet bedoeld als een ‘verhaal met een missie’. Maar elk goed verhaal vertelt iets méér dan wat er letterlijk op de pagina staat, dus Harman hoopt wel dat de lezers er een kans in zien om even door te denken over Ko en de vlo, en wat ze voor elkaar betekenen. Het is dus een doordenkertje: in onze tijd van alleen maar druk zijn met werk en social media zou het persoonlijke menselijke contact er wel eens bij in kunnen schieten.

Wil jij Ko met de vlo ook lezen of voorlezen aan je kinderen? Dat kan, want Harman heeft een gesigneerd exemplaar beschikbaar gesteld. Mét boekenlegger die je normaal gesproken alleen krijgt wanneer je het boekje via de website bestelt.

Wanneer je bereid bent een recensie te schrijven over Ko met de vlo stuurt Harman je een exemplaar toe. Je kunt een reactie sturen naar boekenfabriek@gmail.com of een reactie achterlaten onder het bericht op de Facebookgroep.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress