web analytics
Gastblogs gastblogs en gastrecensies

Young Adult Event bij Vos & Van der Leer – woensdag 13 juni 2018

Kevin Swimming is de nieuwe interviewer van Kinderboeken. Hij gaat voor ons naar verschillende events en boekpresentaties om hier verslag van te doen. Daarnaast zal hij het land doorreizen om Nederlandstalige auteurs te intervieuwen! Deze week reisde hij af naar Dordrecht om verslag te doen van een Ya event dat was georganiseerd door de boekhandel Vos en van de Leer.

Op woensdag 13 juni 2018 werd de boekhandel Vos & Van der Leer in Dordrecht omgetoverd tot een Young Adult Event. Dit was het eerste Young Adult Event dat hier georganiseerd werd. Voor deze avond was er een mooie line-up gecreëerd van verschillende schrijfsters en booktubers. Nienke Pool, Joyce Roele, Chinouk Thijssen en Sacha Boelhouwer stonden deze avond op de line-up.

Om vijf uur had ik afgesproken met Nienke bij de boekhandel. Ondertussen waren Chinouk en Sacha ook al gearriveerd bij de boekhandel. Als echte boekenfanaten ging het gesprek tussen ons vieren al heel snel over boeken. In de boekenhandel waren er genoeg boeken om over te praten. Welke boeken willen we nog lezen? Welke boeken hadden we al gelezen? En natuurlijk konden we toch niet laten om ons mening te delen over de boeken. Fijne gesprekken voor echte boekenliefhebbers.

Na lekker wat rond gesnuffeld en gekletst in de boekhandel gingen Nienke en ik lekker avondeten in een restaurant in de buurt. Na heerlijk wat gegeten te hebben en niet te vergeten het gezellige gesprek, want ja kletsen kunnen we allebei goed, gingen we terug naar de boekhandel. Het was bijna tijd voor de opening en de boekhandel was helemaal omgebouwd voor het Young Adult Event.

Vanaf kwart voor zeven werd het steeds drukker voor de boekhandel en om zeven uur stond er een grote groep boekenliefhebbers klaar om het event bij te wonen. Iedereen kreeg een ABC-tje voor de quiz en twee lootjes voor een loterij later die avond.

 

Nienke opende avond met een beginwoordje voor Joyce. Joyce, schrijfster van N22, vertelde over haar boek. Waarom ze het boek had geschreven, waar het boek over ging en welke boodschap ze wilde meegeven met het verhaal. Het was een mooi verhaal met een sterk moreel erin. Gebeurtenissen in het verleden vormen de basis voor een boek, zoals bij haar ook het geval was.

Na het mooie verhaal van Joyce was het de beurt aan Nienke. Nienke, schrijfster van onder andere Falco, vertelde een verhaal over het schrijven van een boek. Ze vertelde welke twaalf stappen er altijd in een verhaal moet zitten. Een mooi en leerzaam verhaal, waar de beginnende schrijvers zeker iets aan hebben. Na dit mooie verhaal van Nienke, was er pauze. Iedereen kon rondneuzen in de boekhandel en boeken kopen. De boekenhandel had ook nog voor hapjes en drankjes gezorgd, dus kon iedereen ook nog iets te eten en drinken halen.

Na de pauze was het de beurt aan Chinouk en Sacha. Sascha vertelde iets over haar werk als schrijfcoach. Chinouk vertelde over haar nieuwe boek fataal spel. Samen vertelde ze ook nog over een gezamenlijke passie, booktuben.

De dag werd afgesloten met een loterij en quiz. Voor de loterij waren er vele verschillende prijzen geregeld. Na vele mensen blij te maken met prijzen, was het tijd voor de quiz. Na enkele vragen viel de groot deel van de groep af, door een vraag over 13 reasons why. Daarna was het spannend wie de quiz gingen. Uiteindelijk was er een winnaar die ervandoor ging met prijs, een stapel boeken. Natuurlijk was het daarna nog tijd om gezellig een praatje te maken met de schrijvers en boeken te kopen.

Al met al een hele geslaagde dag.

Groetjes,

Kevin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress