web analytics
acties Blog Anneke recensiegrid recensies jeugdboek

Esther Grootveld – Kiki de poes 3***

 

Uit liefde voor dieren, kinderen en schilderen is de serie over Kiki de poes ontstaan. De boekjes zijn afgedrukt in een rechthoekig formaat met een dunne kaft. De tekeningen zijn duidelijk met weinig afleiding en afgebeeld in heldere kleuren. De begeleidende tekst is ook afgedrukt op een gekleurde pagina in een kleur dat weer terugkomt in de bijbehorende tekening. Hoofdpersoon is de kat Kiki die vooral datgene doet wat katten nu eenmaal graag doen: slapen, buiten wandelen en spelen. Tegelijkertijd komen er voor kleine kinderen veel herkenbare dingen voorbij, zoals verschillende kleuren, bloemen en andere dieren.

 

 

 

Elk deel behandelt een ander onderwerp met Kiki als centraal punt. In Kleuren zoeken loopt Kiki door het huis en in de tuin waar ze tal van dingen tegenkomt die een duidelijke, felle kleur hebben. Op die manier kan met de peuter de verschillende kleuren worden benoemd. In de tuin volgen we Kiki wanneer ze haar favoriete activiteiten buitenshuis doet, zoals klimmen in een boom, naar vlinders kijken, vogels besluipen en slapen in de zon. In Kiki houdt van slapen lezen we alles over de favoriete slaapplekjes van Kiki in en om het huis.  De leukste van het stel is echter Wat is er met Kiki aan de hand? Kiki komt opeens niet zoveel meer buiten en slaapt heel veel. Ook is ze wel heel dik geworden. Op een dag zet het baasje van Kiki een prachtige mand in huis met een dik en zacht dekentje erin. Juist, Kiki krijgt een nestje!

 

 

 

De boekjes over Kiki de poes zijn te koop bij Bestelmijnboek en Bol.com. Het enige minpuntje is dat de boekjes best prijzig zijn, ze kosten €14,95 per stuk.

 

 

Info boekjes:

Esther Grootveld – serie over Kiki de poes

POD: Bestelmijnboek

ongeveer 25 pagina’s per boekje

geschikt voor dreumes en peuter

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress