web analytics
leesclub Leesclubs

Leesclub Vermoorde Onschuld van Jennefer Mellink #De Cover

We zijn begonnen! De leesclub van De Vermoorde Onschuld van Jennefer Mellink is van start. Ze heeft haar vierde (!) YA- thriller geschreven. Hiervoor schreef zij: Gebroken, Kwaad Bloed en Gevarenzone. Jennefer heeft vorig jaar de overstap naar Uitgeverij Luitingh Sijthoff gemaakt en voelt zich daar als een vis in het water. Ik had haar vorige boek Gevarenzone gelezen en dat smaakte naar meer. Het was spannend, eigentijds en lekker YA. Ik was zeer benieuwd naar een nieuw boek van haar. Dat waren meer mensen blijkbaar want de leden van de Facebookgroep Kinderboeken schreven zich massaal in. We vroegen de uitgever of we een kleine (lees behapbare) leesclub mochten houden en gelukkig vonden ze dat een goed idee.

We zijn met 10 clubleden: Wendy, Anneke, Kevin, Inge, Annet, Kim, Judith, Patricia, Mireille en ik! en we hebben er zin in.

De leesclub ging wat moeizaam van start. We hadden namelijk geen boeken… 25 mei kwam het boek uit en door een misverstand begrepen wij dat we meteen van start konden gaan en de uitgever had alle recensie-exemplaren al aan bloggers vergeven. Het wachten was op de tweede lading. Nog steeds zit een deelnemer te wachten op een eigen boek (ze heeft m ondertussen geleend) terwijl anderen het boek al uit hebben. Ondanks dat het wat chaotisch verloopt is het de leukste leesclub die ik tot nu toe heb meegemaakt. Dat komt zeker door het boek. We zijn allemaal enthousiast. Het gaat natuurlijk om de inhoud maar als je een boek als dit krijgt, ga je natuurlijk eerst de prachtige cover bewonderen.

 

Door al dat wachten werden de verwachtingen steeds hoger gespannen. We lazen op Facebook, Twitter en Hebban hoe goed het boek is en dat dit echt een aanrader is. Dus we wilden niets liever dan beginnen! Dus toen het bericht kwam dat de eerste het boek had ontvangen, waren we allemaal reuze opgewonden. Want wat issie mooi!!!! En wat attent dat er echt een brief voor ons bij zit.

Tja, en dan ploft het boek dan eindelijk bij de leesclubleden op de deurmat! En dat maakt alles goed. Hoe zijn de verwachtingen bij de clubleden:

@Anita  heeft zich voor de leesclub opgegeven op “onderbuikgevoel”: De prachtige cover maakte dat ik het boek wil lezen.”

@ Kim; ” De cover riep mij zo hard dat ik niet anders kon dan mij inschrijven. Ik ben heel benieuwd naar de schrijfstijl.

@ Wendy kent de boeken van Jennefer heel goed en ze verwacht weer een spannend boek.

@ Anneke kent de boeken ook en verwacht weer net zo te genieten als bij de vorige thrillers.

@Nienke / ik denk dat ze nog weer een stuk gegroeid zal zijn als auteur.

Omschrijving van de cover: Je ziet een jongen die vanachter tralies naar je kijkt. Dat is een dunne voorkant die je open kunt slaan. Heel erg leuk. De cover is in zwart wit maar dat zou je niet zeggen. De kleuren van de letters spatten van het papier. Ook de rug is mooi van kleur. Ik zag m in de boekhandel en de jongen kijkt je al van verre aan. Heel goed gedaan. Sterke cover. Nb hij wordt in folie geleverd maar pas wel op, die tralies zijn wel erg dun. Bij een boek was het al kapot dus ik zou dit boek bij een winkel bestellen/kopen zodat je het exemplaar kunt zien.

Hoe vinden de leden deze fleurige cover?

@Inge was niet aanspreekbaar toen ze het boek kreeg. Waarom niet? Ze vond het boek zo mooi dat ze meteen begon te lezen:”Jaaaaaaaa het boek ontvangen . De cover roept vraagtekens bij me op. Wie is deze jongen achter de tralies, wat heeft hij gedaan en wat is het verhaal? De titel en de naam van de auteur spatten eraf.”

Een aantal hadden het boek nog niet en dan kregen we weer een bericht van Inge: “Ik zit helemaal in dit boek”. Of even later: “Ik ben al halverwege en het leest lekker weg”. Inge had het boek vrijwel meteen uit. “Zojuist het boek uit en er enorm van genoten.”

@Kevin vindt het een interessante cover. “Ben benieuwd naar het achterliggende verhaal.”

Ook @Mireille vindt het een intrigerende cover: ‘Benieuwd wat er in zijn hoofd omgaat.”

@Judith is normaal niet zo weg van covers met een duidelijk hoofd erop maar hierover zegt ze: Ik heb hem ook ontvangen! Wat een bijzondere omslag ♥️ Gaaf zo met die spijlen en dat knaloranje! Heel opvallend & aansprekend.

@Anita vindt de cover met de tralies geweldig gedaan. Het boek had volgens haar wel wat dikker gemogen en hoopt dat de inhoud dit goed maakt. Ook zij is meteen gaan lezen.

We zijn meteen van start gegaan met het lezen van het boek. En net als de cover bevalt de inhoud tot nu toe (voor zover de leden hebben gelezen) heel erg goed. We houden jullie natuurlijk op de hoogte. Dat doen we met een eindverslag en met een interview. De vragen zijn door de hele groep opgesteld en worden aangevuld door Kevin die Jennefer binnenkort gaat interviewen. Naast het eindverslag schrijven alle leesclubleden een recensie die ze in de groep zullen plaatsen.

Al met al zijn we heel erg positief. De een gaat vanavond voetbal kijken en de ander verdiept zich in een moord. We nemen er een lekker glaasje op in ieder geval.

Als je meer wilt weten over Jennefer Mellink en haar boeken bezoek dan haar website.

Wij genieten nog even verder.

Warme groet
Nienke van de Facebookgroep Kinderboeken.

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress