web analytics
Blog Anneke recensiegrid recensies kinderboek

Pauline Coenen en Cora Vlug – Struis is struis 4,5****

Struis is struis is officieel het eerste prentenboek van Pauline Coenen met illustraties van Cora Vlug. Voor haar afstuderen maakte Pauline al een prentenboek dat ze nu ook heeft uitgegeven bij Filoubooks, haar eigen uitgeverij. Dat is Muis is muis en dit boek is inmiddels ook geïllustreerd met de prachtige tekeningen van Cora.

De eigenwijze struisvogel Struis vindt zichzelf heel wat. De grootste, sterkste en snelste is hij en hij is er trots op dat hij op elke bladzijde van het boek staat afgebeeld. Op maandag maakt hij een wandelingetje en komt Zebra tegen. Zebra is druk aan het tellen, maar komt steeds niet verder dan 6, weet Struis misschien wat er komt na de 6? Dat weet Struis natuurlijk best, maar hij heeft echt geen zin om te helpen en loopt gauw door. Op dinsdag stuit hij op Olifant die een nootje niet meer uit zijn slurf krijgt. Of Struis misschien kan helpen? Nou, echt niet.

Struis maakt iedere dag van de week een ommetje en komt iedere dag een dier tegen dat hulp nodig heeft. Helaas is Struis nogal arrogant en denkt er niet aan om zijn hulp aan te bieden en maakt zich iedere keer snel uit de voeten.

 

 

 

“Iemand vraagt mijn hulp.
O jee, er is iets aan de hand
Ik ga echt niet helpen.
Gauw mijn kop weer in ’t zand”.Totdat Struis, het is op een vrijdag, een smakelijk hapje wil oppeuzelen diep onder de grond. Een lekker zaadje is het inderdaad, maar dan heeft Struis opeens zelf een probleempje dat hij zelf niet kan oplossen. Of iemand hem even kan helpen…? 

Struis is Struis is een prachtig vormgegeven prentenboek, in een groot formaat met op iedere pagina een stukje van het verhaal en tekeningen. Het verhaal van Struis zelf is geschreven in gebroken rijm en in begrijpelijke taal voor peuters en kleuters. Iedere dag ontmoet Struis een ander dier en wordt dit afgesloten met herhalende rijm. Natuurlijk bevat het boek ook een mooi thema, een die beslist aansluit bij de belevingswereld van kleine kinderen.

De tekeningen van Cora zijn werkelijk prachtig en ondersteunen het verhaal perfect. Aangezien Pauline haar eigen uitgeverij heeft opgericht heeft zij veel zaken in eigen hand kunnen houden, zoals de vormgeving van het boek en de prijs. Struis is struis is natuurlijk bij Pauline zelf te koop, maar ook online bij bijvoorbeeld Bol en Libris en kost €15,95.

 

Info boek:

Pauline CoenenStruis is struis
illustraties: Cora Vlug
ISBN:9789082723809
34 pagina’s
Filoubooks

geschikt voor peuters en kleuters

Muis is muis op Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress