web analytics
interviews

KinderBoeken-Vijfluik-Interview

 Het grote KinderBoeken Vijf-Luik Interview, oftewel de snelcursus: hoe maak ik een mooi kinderboek?

Bij Kinderboeken zijn we erg nieuwsgierig. En een van de dingen die we graag willen weten is: Hoe schrijf je een goed kinderboek? Maar wat is eigenlijk een goed kinderboek? En wie bepaalt dat?

In de week van 6 tm 10 augustus laten we vijf kenners aan het woord. Iedere dag interviewen we een boegbeeld uit de Kinderboeken-branche.

Ze vertellen ons wat volgens hen de ingrediënten zijn voor een goed kinderboek (jeugdboek of YA boek) en waar zij op letten.

We hebben gekozen voor vijf toppers uit vijf verschillende ’takken van sport’. We vroegen een kinderboeken schrijver; een recensent; een boekverkoper; een literair agent en een illustrator naar hun mening. Hoe weten zij: Ja, dit is een goed boek!!

Wie gaan we tijdens deze zoektocht de hemd van het lijf vragen?

Maandag 6 augustus

Jan Paul Schutten (1970) schrijft vanaf 2003 kinderboeken en zijn werk werd vele malen bekroond, waaronder met een Gouden Griffel. Als iemand ons tips kan geven over hoe je een goed kinderboek schrijft, dan is het Jan Paul wel!

Dinsdag 7 augustus

Jaap Friso (1967) is al meer dan 25 jaar werkzaam als recensent Kinderboeken. Jarenlang werkte hij ondermeer voor de NCRV. Hij is criticus en zeer gewaardeerd en veelgevraagd jurylid voor oa de Woutertje Pieterse Prijs. Als iemand ons kan helpen in onze zoektocht naar een goed kinderboek, dan is Jaap het wel.

Woensdag 8 augustus

Manda Heddema (1965) Sinds 2000 is ze (mede)eigenaar van de boekwinkel De Koperen Tuin in Goes. We kennen haar als de kritische tafelgast als lid van het boekenpanel 2016-2018 van DWDD.

Zij weet als geen ander welk boek het in haar winkel goed zal doen. Wij willen natuurlijk van deze topvrouw weten waar zij op let bij een goed kinderboek.

Donderdag 9 augustus

Lester Hekking (1985) is sinds 2008 werkzaam als literair agent bij Sebes en Bisseling. Als agent is hij verantwoordelijk voor alle Britse en Amerikaanse kinder-, jeugd- en YA-boeken. Lester is continu op zoek naar internationale bestsellers. Van hem willen we graag weten hoe hij tussen al die duizenden en nog eens duizenden boeken die ene parel weet te vinden.

Vrijdag 10 augustus

Martijn van der Linden (1979) is een van Neerlands beste kinderboeken illustratoren. Hij won voor zijn werk onder andere de Woutertje Pieterse Prijs. Van hem willen we gewoon de kunst afkijken.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress