web analytics
Blog Anneke recensiegrid recensies kinderboek

Angela Goené – Noor & Nijn 3,5***

Noor & Nijn is een voorleesboekje voor peuters en kleuters. De uit Groningen afkomstige Angela Goené is pedagogisch medewerkster van beroep en werkzaam op een kinderdagverblijf in Assen. Daar wordt eens per kwartaal een tijdschrift uitgegeven met handige wetenswaardigheden voor ouders. Binnen het bedrijf was het geen geheim dat schrijven één van Angela’s passies is en daarom werd zij gevraagd een voorleesverhaaltje te schrijven. Ouders waardeerden dit enorm en al snel werden de verhaaltjes van Angela een vast item in het tijdschrift. De figuurtjes Noor en Nijn zijn gebaseerd op Angela’s zoon en zijn lievelingsknuffel Nijn. Die twee waren lange tijd onafscheidelijk. Angela vond dit een zeer geschikt thema voor de voorleesverhaaltjes voor de peuters. Dankzij haar werk met de doelgroep was er een constante stroom aan inspiratie.

Noor is een schattig meisje dat samen met haar knuffelkonijntje Nijn allerlei “avonturen” beleeft die aansluiten bij de belevingswereld van jonge kinderen. In elk verhaaltje beleeft Noor iets samen met Nijn en tal van herkenbare situaties komen voorbij. Zo gaan Noor en Nijn op bezoek bij opa en oma, gaan ze naar een verjaardagsfeestje, doen ze boodschappen en vieren ze Sinterklaas. Behalve dat de activiteiten van Noor jonge kinderen zal aanspreken, zijn ook de bijbehorende emoties herkenbaar. Ze wordt blij in de speeltuin en is opgewonden met oudjaar.

 

Het boekje bevat veertien verhaaltjes die allemaal ongeveer twee à drie bladzijdes lang zijn en dus goed aangepast zijn aan het concentratievermogen van het jonge kind. Daarnaast is ook de taal eenvoudig en waarheidsgetrouw. Voor kinderboeken zijn de tekeningen altijd erg belangrijk. Ze ondersteunen het verhaal en zorgen ervoor dat de aandacht van het kind vastgehouden wordt. De illustraties bij Noor & Nijn zijn een verhaal apart. Ze zijn getekend door Katerina_dav en hoe het boek en de illustraties elkaar hebben gevonden is te lezen in het interview met de auteur.

 

 

Noor & Nijn is online te koop bij o.a. Bol.com en Libris. Angela heeft  ook een Facebook pagina: Noor & Nijn prentenboek. Leuker is het om het boekje direct bij Angela te bestellen, omdat zij er wat leuke extraatjes bij doet.

 

 

 

 

 

Info boek:

Angela Goené – Noor & Nijn
illustraties: Katerina_dav – Fotolia.com
ISBN: 9789402237412
42 pagina’s
Boekscout.nl
prijs: €15

leeftijd: 2,5+

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress