web analytics
gastblogs en gastrecensies

De familie Jansen leest het prentenboek van de Kinderboekenweek van Milja Praagman

Vorig jaar testte de familie Jansen met veel plezier het Kinderboekenweek-pakket. Nog iedere week wordt Knikkeruil uit de kast gehaald voor een potje knikkeren of om voor gelezen te worden. De familie Jansen heeft vier kinderen en in dat huis is er altijd wel iemand aan het lezen. Reden genoeg om hen ook dit jaar weer als testers van het geheime boek te vragen. Dochterlief mag het zelfs voorlezen in de klas als de feestelijke opening van de Kinderboekenweek is ingeluid.

Dit jaar vonden ze het prentenboek een beetje te politiek correct cq iets te braaf en die mening delen we. Het is een mooi prentenboek met prachtige illustraties, maar het had wel iets stouter gemogen.

Lees hier hun lees ervaring.

Recensie ‘Kom Erbij”, Milja Praagman.

Kom erbij is een prentenboek dat is uitgegeven ter ere van Kinderboekenweek 2018. Het thema dit jaar is ‘vriendschap’, met als motto ‘Kom erbij’ (hetzelfde als de titel van het boek inderdaad).

Kit en Pelle vinden een mysterieus object. Stoere Kit gaat meteen op onderzoek uit. Voorzichtige Pelle moet worden overgehaald. En of iedereen mee kan doen weet hij ook nog niet. Maar het kan wel, uiteindelijk is er plaats voor iedereen, wat een gezelligheid!

Het boek sluit precies aan bij het thema, iedereen mag meedoen in het boek, er is voor iedereen een plekje. De stijl van de illustraties is mooi. Er wordt veel van de fantasie van de jonge lezer gevraagd, en dat is op zich leuk. Mijn kinderen vonden het leuk om te raden wat er onder het laken verstopt zou zitten. Ook bij de geschreven tekst wordt veel van de lezer gevraagd qua fantasie, maar daar werkt het minder goed. Het verhaal springt van de hak op de tak en de onafgemaakte zinnen werken eerder frustrerend dan dat ze zorgen voor een fijne voorleeservaring. De kinderen vonden het best een leuk boek, maar hij komt niet op de stapel met favorieten helaas.

2 sterren voor het verhaal, 3 ½ voor de illustraties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress