web analytics
Blog Anneke recensiegrid recensies kinderboek

Lieve Snellings – Margot de bosmarmot 3,5***

 

Lowieske en Marie, twee meisjes op vakantie in Québec, komen Margot de bosmarmot tegen tijdens een wandeling in het veld. Ze worden al snel vriendinnen en ze zien elkaar soms meerdere keren per dag. Ze ontdekken dat, net zoals in de mensenwereld, er ook een grote diversiteit is in de familie van Margot. Tenslotte beleven ze een groot avontuur, want Canada speelt de finale van de Wereldbeker vrouwen ijshockey. En om te tonen dat ze supporter zijn van de Canadese damesploeg ijshockey gaan zowel de knaagdieren als de vogels uit de buurt naar kapster Eufrazie om zich een sportieve kuif te laten knippen.
Lowieske en Marie hebben héél wat te vertellen wanneer ze na deze vakantie thuiskomen!

 

 

 

Dit is Margot, de bosmarmot. Ze woont in Noord-Amerika, in de stad Quebec. In Het Grote Weetjesboek over de bosmarmot wordt aan de hand van verschillende foto’s veel verteld over het leven van een bosmarmot. De marmotten horen bij de familie van de eekhoorns, dus komen de achter-achter-achter neven en nichten van Margot ook langs in het boek om zich voor te stellen. Zo vertellen Fiston, Eufrazie, Philomène en Germaine diverse wetenswaardigheidjes over hun eigen soort. De auteur vertelt echt van alles over de dieren, hun leefomgeving en hun gedrag op een grappige manier. Daarnaast heeft ze ook veel gewerkt met Photoshop met als resultaat ook hele grappige foto’s, waardoor Het Grote Weetjesboek en Margot krijgt onverwacht bezoek iets speels krijgen.

 

 

Margot krijgt onverwacht bezoek en Het Grote Weetjesboek over de bosmarmot zijn allebei non-fictieboeken voor kinderen. Ze leren over de Sciuridae en hun soortgenoten op een speelse en grappige manier. Het is de auteur echt gelukt om prachtige foto’s te maken van deze dieren en hun leefomgeving.

 

 

De boeken over Margot zijn in het Nederlands o.a. bij Bol of Libris te koop als e-book. Natuurlijk ook bij Lieve zelf. Zij is o.a. te vinden op Facebook en  Instagram.

 

Lieve SnellingsMargot krijgt onverwacht bezoek   
fotografie: Lieve Snellings
ISBN: 9781517308261
40 pagina’s (e-book)
prijs: €3,50 bij Bol.com
leeftijd: 6+

 

Lieve SnellingsHet Grote Weetjesboek over de bosmarmot
fotografie: Lieve Snellings
ISBN: 9781517303037
48 pagina’s (e-book)
prijs: €4,49 bij Bol.com
leeftijd: 8+

 

 

 

 

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress