web analytics
leesclub

Leesclub Kabouter Speurneus van Fiona Hack

Bij Kinderboeken lezen we heel veel leuke boeken en zo af en toe mogen we van een uitgever een nieuw boek samen met een aantal leden in een leesclub lezen. Hoe leuk is dat?!

Ditmaal was het de beurt aan Kabouter Speurneus. De zaak van het verdwenen huisje van Fiona Hack. Hack geeft zelf boeken uit die allemaal een maatschappelijk thema uitdragen. Ook de boeken die ze zelf schrijft, hebben altijd een duidelijke boodschap. We houden bij Kinderboeken van boeken met een mooie moraal en onze leden blijkbaar ook want er werd massaal ingeschreven. Met dank aan Godijn Publishing voor de boeken.

Op 29 september werd dit leuke boek in Hoorn als onderdeel van Boek10 gelanceerd en Fiona signeerde voor de zes leesclubleden een exemplaar. Toen alle boeken waren ontvangen, kon de leesclub beginnen.

De verwachtingen waren hooggespannen. Niet iedereen had al iets van deze auteur of van deze uitgever gelezen dus dan is het altijd spannend wat je kunt verwachten.

Pierre en Silvia verwachten een spannend verhaal met mooie prenten. Silvia is heel benieuwd (ook wat haar groep 4 ervan zal gaan vinden).

Jolanda K hoopt op een ouderwets gezellig verhaal waar ze met haar dochter van kan genieten.

Mariska vindt de cover geweldig en heeft nog geen idee wat ze van het verhaal kan verwachten. “Ik ben heel benieuwd!”

Jolanda van L verwacht een grappig verhaal met mooie tekeningen.

 

Toen het boek binnenkwam hebben we het met z’n allen van alle kanten besnuffeld, bekeken en beoordeeld.

Silvia vindt het een mooie cover. Ze vindt het erg verzorgd dat de uitgever er een mooie kaart bij heeft gedaan en dat de auteur het boek heeft gesigneerd.

Jolanda K leest samen met haar dochter. Die riep uit: “Wat leuk! Gaan we nu direct lezen?’

Jolanda K vindt de tekeningen spannend getekend maar niet te eng. Ze is ondertussen op de helft en vindt het een heerlijk boek. Haar lieve dochtertje van drie vraag steeds om nog een hoofdstuk. Dat klinkt veelbelovend.

We hebben in onze kleine groep 2 Jolanda’s. Jolanda van L vindt de cover zeer aandoenlijk.

Pierre P vindt het ook een mooie cover met fijne tekeningen. De titel in aantrekkelijk rood vindt hij een goede keuze.

Mariska B heeft als laatste het boek binnen en maakt meteen een mooie Insta foto voor ons:

Ook Mariska vindt het heel speciaal dat de auteur de moeite heeft genomen om het zo persoonlijk te signeren. Ze heeft de eerste hoofdstukken ondertussen al gelezen en vindt de schrijfstijl heel erg fijn. “Dat wordt veel lees plezier en voorlees plezier,” schrijft ze.

Jolanda en Jolanda vinden het beiden jammer dat het geen hardcover is. En beide dames hadden liever kleuren illustraties in het boek gezien. Dat onderstrepen meer leden.

Esther heeft het meegenomen naar haar klas. De helft van de leerlingen wilde er meteen aan beginnen. Toen de klas hoorde waar het boek over ging, wilde de rest ook graag weten waar het huisje gebleven was.

Het is een kinderboek dus een aantal leden van de leesclub heeft het boek al uit! Gelukkig kunnen ze het keer op keer (voor)lezen. Het eindverslag volgt dan ook heel snel. En het ziet er goed uit. De leden die het uit hebben vinden het leerrijk en vooral erg leuk. Er is wel een discussie over het taalgebruik: is het te simpel of juist goed? Een kind van 7 kan het namelijk zelf lezen!

We houden je op de hoogte en lezen in de tussentijd gezellig verder!

Groet van

Jolanda & Jolanda, Pierre, Silvia, Esther, Mariska en Nienke!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress