web analytics
Blog Anneke recensiegrid recensies kinderboek

Lisanne Tiemissen – Big en Biggetje


De Brabantse Lisanne Tiemissen schrijft al sinds 2015 voorleesboekjes voor jonge kinderen. De hoofdpersonen in de boeken zijn twee broertjes, biggetjes genaamd Big en Biggetje. Lisanne is geïnspireerd door de verhalen die haar vader vroeger voor haar verzon tijdens het naar bed brengen. Toen hij stierf voelde ze de behoefte om deze verhalen op papier te zetten. Aangezien ze niet meer precies weet welke verhalen haar vader allemaal verzon – ze waren altijd gebaseerd op de gebeurtenissen die Lisanne zelf meemaakte op de dag – heeft ze er haar eigen draai aan gegeven.

Lisanne vindt het belangrijk dat haar verhaaltjes voorzien zijn van tekeningen, aangezien jonge kinderen  visueel zijn ingesteld. Hoe Lisanne haar illustrator heeft gevonden en hoe ze is gekomen tot het publiceren van de boeken is te lezen in haar SelfSpot artikel.

 

 

Tot nu toe zijn er al drie deeltjes van de avonturen van Big en Biggetje verschenen. In 2015 Big en Biggetje: de snoepjesbuik, Big en Biggetje: het zandkasteel in 2016 en Big en Biggetje: de bruiloft is pas geleden gepubliceerd.

 

 

De boekjes van Big en Biggetje kunnen worden voorgelezen aan kinderen vanaf een jaar of 3 en wanneer ze lezen hebben geleerd kunnen ze het ook zelf. Ze zijn te koop bij Lisanne zelf, bij BoekScout en Big en Biggetje: op de bruiloft is ook te koop bij Bol. De boekjes kosten €14,99 per stuk en ze zijn uitgevoerd met een zachte kaft.

Lisanne is te bereiken via haar Facebookpagina en Instagram.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress