web analytics
gastblogs en gastrecensies recensiegrid

gastrecensie: Vincent and Camille (Engelse versie)

Camille, een kleine jongen met groene trui en blauwe pet, neemt ons mee in de wereld van zijn vriend Vincent (van Gogh). Een wondere, bijzondere wereld vol kleur en avontuur, zoals we die ook kennen van Van Gogh’s schilderijen. Hij zegt zijn ouders gedag en vertrekt naar zijn vriend Vincent. Onderweg beleeft hij allerlei avonturen, maar dan is hij bij het huis van Vincent, die hem al staat op te wachten. Samen met Camille zien we vervolgens hoe hij de hoofdpersoon in een van de beroemde werken van Vincent van Gogh wordt (Camille Roulin, 1888).

Het boekje is een uitgave van het Van Goghmuseum. Geschreven door René van Blerk en prachtig geïllustreerd door Wouter Tulp.

 

Ik las het boekje in het Engels met mijn 6 jarige dochter, die, zeker voor haar leeftijd, behoorlijk goed Engels spreekt. Het is leuk geschreven en geeft een mooie inkijk in de wereld van Vincent van Gogh. Het maakt kunst aansprekend voor kinderen op een vrolijke, kinderlijke, maar zeker niet kinderachtige, manier. Extra leuk is dat het boek dus in het Engels is, ongetwijfeld zo uitgegeven met het oog op de internationale bezoeker van het Van Goghmuseum, maar zeker ook interessant voor kinderen zoals mijn dochter, die wel wat extra uitdaging kunnen gebruiken.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress