web analytics
Blog Anneke recensiegrid recensies kinderboek

Terry van Driel – Op weg met… Jozef en Maria

 

Op weg met Jozef en Maria is het eerste deel in de Op Weg kinderboekenserie van Terry van Driel. Terry richt zich met Uitgeverij Van Driel Publishing hoofdzakelijk in het uitgeven van christelijke kinderboeken. Volgend jaar zal het tweede deel, Op weg met David verschijnen. De gedachte achter de boekjes is dat het leven niet stil staat. Elke dag opnieuw zijn we met z’n allen op weg, naar het werk of naar school. Ook in de Bijbel waren mensen dagelijks op weg en vier daarvan gingen naar Bethlehem.  Door middel van eenvoudige, heldere teksten  en moderne illustraties neemt de auteur de lezer mee op een ontdekkingstocht naar de liefde van Jezus. De  verhalen in de boekjes staan dicht bij de originele boodschappen zoals ze verteld worden in de Bijbel en vormen daardoor een goede aanvulling binnen een christelijke opvoeding.

 

 

 

Jezus is geboren in het Huis van het brood Bethlehem. Zijn moeder Maria legt Hem in een bak om brood in te kneden. Zo kun je Hem herkennen. Jezus zelf is als brood. Je hebt Hem elke dag nodig!

Op weg met Jozef en Maria vertelt het verhaal van de geboorte van het kindje Jezus; het verhaal dat iedereen kent en dat ieder jaar weer terugkomt op basisscholen in de vorm van de uitvoering van het kerstspel. De auteur heeft met zijn vertelling geprobeerd om het te ontdoen van alle tierelantijnen die er in de loop van de geschiedenis bij zijn verzonnen. Terug dus naar de essentie van het verhaal zoals het is terug te vinden in de Bijbel. De boekjes worden begeleid door een kleurrijke website waar achtergrond informatie, kleurplaten, liedjes en spelletjes zijn te vinden. De belangrijkste boodschap van boek en website is: Jezus is als brood, je hebt hem elke dag nodig. Het boekje Op weg met Jozef en Maria kost €9,95 en is te koop in Terry’s webshop, als ook bij Bol.

En naar aanleiding van deze boodschap heeft Terry van Driel een hele leuke winactie bedacht. Op de hele website Kinderboekenserie Op Weg heeft hij drie broodjes verstopt. Het is de bedoeling dat de drie linkjes van elk gevonden broodje gemaild worden naar: info@vandriel.be

De actie loopt tot en met zondag 6 januari, Terry zal zelf dan op 7 januari een winnaar kiezen. Meedoen betekent dat je akkoord gaat met de volgende voorwaarden: de uitslag wordt gedeeld op Facebook en naar aanleiding van je deelname word je toegevoegd aan de mailinglijst van de website.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress