web analytics
Blog Anneke

Overzicht SelfSpot 2018

 

Begin dit jaar vroeg Nienke aan mij of ik een nieuwe rubriek wilde opzetten voor op haar blog. Ze wilde een plek inruimen voor zelfpublicerende auteurs van kinderboeken, vooral omdat zij hen een warm hart toedraagt. Ieder jaar verschijnen er talloze nieuwe kinderboeken op de markt. Hoe kom je daar als beginnend auteur tussen en hoe lang ben je bereid om te wachten op je kans? In Nederland zijn er diverse platformen waar je door middel van printing on demand zelf een boek kunt laten drukken, zoals bijvoorbeeld Boekscout. Elk platform heeft zijn eigen voorwaarden en het is aan de auteur zelf om te bekijken welke het beste bij hem of haar past. Er zijn ook auteurs die een uitgeverij opzetten en daar hun eigen boek(en) in onder brengen. Na intensief overleg over vorm en inhoud zijn we in april gestart met de rubriek SelfSpot. In twee artikelen wordt een zelfpublicerend auteur in het zonnetje gezet, door middel van een interview en een bespreking over zijn of haar boek. Tot nu toe heeft ook elke deelnemende auteur enthousiast gereageerd op het organiseren van een winactie.

In totaal hebben we vanaf april tot eind december 10 auteurs in de schijnwerpers gezet, beginnend bij Michael Reefs met Bram en het zoldermysterie en eindigend vorige week bij Terry van Driel met Op weg met Jozef en Maria. De andere auteurs die langs zijn gekomen zijn:

Harman Hoetink met Ko met de vlo

Rients Faber met Kampeeravontuur

Esther Grootveld met Kiki de poes

Pauline Coenen en Cora Vlug met Struis is struis

Angela Goené met Noor & Nijn

Lieve Snellings met Margot de bosmarmot

Lisanne Tiemissen met Big en Biggetje

Natasja Smits met Thomas ontdekt Qi

 

Ben je ook een “selfpubber” en wil je ook graag een keer meedoen met de SelfSpot? Het is heel eenvoudig om je aan te melden via de Facebookgroep of via de mail (boekenfabriek@gmail.com). Wil je eerst wat meer weten over wat de SelfSpot precies inhoudt dan kun je meer lezen in het artikel Introductie van de SelfSpot.

We willen op deze plek alle deelnemende auteurs van 2018 bedanken voor hun inzet en enthousiasme! Ook in 2019 zullen we zelfpublicerende auteurs blijven opsporen om ze eens in de schijnwerpers te zetten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress