web analytics
Blog Anneke recensiegrid recensies kinderboek

Sandra Kuipers & Mireille Hovius – Froekje en Mies

 

Sandra Kuipers is leerkracht in het basisonderwijs en gaf les aan de oudste zoon van Mireille Hovius. Een gezamenlijke interesse groeide uit tot een gedeelde passie en zo ontstond hun eerste kinderboek: Froekje en Mies: Gemeen spel. De wens om controle te kunnen uitoefenen op elk aspect van het uitgeefproces heeft ertoe geleid dat de dames een eigen uitgeverij hebben opgericht: uitgeverij Noordzee. Naast een hoge mate van kwaliteit kunnen ze op deze manier ook al hun afspraken vastleggen mocht er ooit een kink in de samenwerking komen.

Na Gemeen spel verscheen Op scoutingkamp en nu is er Op een eiland. Het bijzondere aan dit deel in de serie is dat het gaat om een zogenaamd omdraaiboek. Froekje beleeft een avontuur wanneer ze met haar moeder op vakantie gaat naar Terschelling en wanneer het boek wordt omgedraaid lezen we over de vakantie van Mies naar Griekenland. Bij Froekje gaat het er eenvoudig aan toe, zij gaat kamperen op Terschelling nadat zij daar samen met haar moeder naartoe is gefietst. Mies gaat met haar ouders en broer naar een luxe resort op Rhodos waar ze verblijven in een appartement. Froekje heeft speciaal voor deze gelegenheid van opa Theo een telefoon gekregen zodat ze sms-jes kan versturen naar Mies. Ondanks dat ze elkaar erg missen lukt het beiden om een nieuwe vriend(in) te vinden en zelfs nog om elkaar te zien!

Froekje en Mies: Op een eiland is prachtig om te zien, met een harde kaft en stevige bladzijden. Het gebruikte lettertype is precies groot genoeg en de bladspiegel is breed en daardoor erg prettig. Het verhaal wordt verlevendigd door de illustraties van Alvin Silvrants. Het boek is geschikt vanaf leesniveau eind groep 5 tot en met ongeveer een jaar of 12. Alle boeken zijn in principe geschikt om te worden gelezen door zowel jongens als meisjes, maar de boeken van Froekje en Mies zullen vooral aantrekkelijk zijn voor meiden uit de midden- en bovenbouw van de basisschool.

 

 

De boeken van Froekje en Mies zijn te koop bij Bol en diverse andere webshops en via de website van Sandra en Mireille. Ze zijn uitgevoerd in een mooie hardcover en zijn €13,95 per stuk. Sandra en Mireille geven ook presentaties voor de groepen 5 t/m 8 op basisscholen.

 

De auteurs zijn ook te volgen op: twitter, Facebook en Instagram.

 

 

 

Boek 4 is inmiddels in de maak, maar voor boek 5 zijn Mireille en Sandra op zoek naar een origineel onderwerp. Daarvoor hebben zij een leuke winactie bedacht, waaraan je kunt meedoen  in de Faceboekgroep van Kinderboeken. Deze winactie loopt tot en met 28 januari.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress