web analytics
Blog Anneke recensiegrid recensies kinderboek

Roel Seidell – “Zeg maar Aad”, zei de koning

 

“Zeg maar Aad”, zei de koning is het schrijfdebuut van illustrator Roel Seidell. Hij maakte al voor menig kinderboek de bijpassende illustraties, maar een “eigen” boek kwam er maar niet van. Om zich er toe te verplichten beloofde hij aan zijn pleegdochter dat het boek er beslist zou komen voor zijn 50e verjaardag. Het resultaat is het prentenboek “Zeg maar Aad”, zei de koning, waarbij de illustraties uiteraard van Roel zelf zijn en hij de tekst schreef met behulp van auteur Bies van Ede.

Hoofdpersoon in het boek is prins Aad, die sinds de dood van zijn ouders Koning Adriaan de derde is geworden. “Zeg maar Aad” kan hij nu hij de koning is niet meer zeggen. Hij verveelt zich nogal en brengt zijn dagen door in zijn schatkamer waar hij zich wentelt in al het goud dat is bijeengespaard van belastinggeld. Dan op een dag verschijnt de koning van de buren met verontrustend nieuws en sindsdien is koning Adriaan helemaal van slag. Hij wordt zo bang om al zijn goud te verliezen dat hij besluit er vandoor te gaan, met genoeg goud om ergens rustig te gaan leven.

 

 

Onderweg op zee overkomt hem de nodige rampspoed waardoor hij nogal wat dingen kwijtraakt die belangrijk zijn en waardoor hij steeds een beetje van zijn koningschap van zich afgooit. Uiteindelijk belandt hij op een vreemde plek waar hij die mensen ontmoet waar hij zo bang voor was toen hij uit zijn paleis vertrok, maar dan blijkt dat hij zijn bestemming heeft gevonden.

 

“Zeg maar Aad”, zei de koning is een groot formaat boek gevuld met paginagrote illustraties, waarbij de tekst duidelijk leesbaar blijft. Alle tekeningen zijn grappig, gedetailleerd en uitgevoerd in warme kleuren. Vanwege de spanning in het verhaal en de onderliggende boodschap is het boek meer geschikt voor de wat oudere kleuters (en hun ouders). Het is duidelijk te merken dat de auteur van huis uit illustrator is, want zoals een goed prentenboek betaamt, vertellen de tekeningen het verhaal, de tekst vormt de aanvulling. Het boek is te koop bij de auteur zelf en bij Bol, helaas is de prijs met zijn €20,50 aan de hoge kant. Gelukkig stelt Roel een exemplaar beschikbaar dat te winnen is in onze bijbehorende Facebookgroep: Kinderboeken

 

 

Roel Seidell (en Bies van Ede) – “Zeg maar Aad”, zei de koning

ISBN: 978940223766

leeftijd: vanaf 6 jaar

© 2017

 

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress