web analytics
Blog Anneke recensiegrid recensies kinderboek

Sanne van den Boer – Hoera! Ik krijg een brusje!

De uit Breda afkomstige Sanne van den Boer is een echte duizendpoot. Naast haar baan als verpleegkundige in een kinderziekenhuis is ze ook bezig met fotografie en natuurlijk schrijven. Tijdens haar derde zwangerschap wilde ze haar twee andere jonge kinderen voorbereiden op de veranderingen in huis na de geboorte van hun broertje of zusje (brusje). Sanne kon echter geen enkel boekje vinden dat specifiek gericht was op de kraamtijd en de (tijdelijke) komst van een vreemde in huis. Dus schreef Sanne er zelf maar een die ze kon voorlezen aan haar kinderen. Hoera! Ik krijg een brusje! werkte goed voor haar kinderen en haar man vroeg zich af of ze er niet veel meer ouders en kinderen een plezier mee konden doen. Dat was het duwtje in de rug voor Sanne om haar schrijfsel om te laten zetten in een echt papieren versie.

 

Hoera! Ik krijg een brusje! is geen boek over zwangerschap. Het behandelt juist die eerste dagen na de bevalling, wanneer ouders en baby eventueel weer terug zijn uit het ziekenhuis. Het is een drukke en wat chaotische periode waarin veel aandacht uit gaat naar de nieuwe baby. Papa is thuis, mama rust veel en er is een vreemde (meestal) mevrouw in huis. Voor jonge kinderen is dit een grote verandering die ze niet altijd goed kunnen begrijpen. In Hoera! Ik krijg een brusje! wordt deze gebeurtenis beschreven vanuit het perspectief van een kleine jongen. Samen met zijn opa en oma versiert hij het huis voor als zijn vader en moeder thuiskomen met de baby. De baby is leuk om vast te houden, maar minder leuk wanneer de luier vol

 

 

 

zit en hij of zij huilt. Dan komt er ook nog een vreemde mevrouw in huis die mama helpt met het verzorgen van de baby, maar die ook leuke dingen met hem doet. En last but not least: ze maakt heerlijke beschuit met muisjes.

 

Hoera! Ik krijg een brusje! heeft een handzaam formaat met steeds aan de linkerkant tekst en aan de rechterkant een paginagrote illustratie. De tekst bestaat uit eenvoudige zinnen op rijm, waardoor kinderen deze gemakkelijk kunnen onthouden en mee zeggen. De tekeningen zijn groot, kleurrijk en vrolijk. Het boekje is te koop via de uitgever Boekscout of bij Bol.com en kost €14,99.

 

 

 

Sanne van den BoerHoera! Ik krijg een brusje!

illustrator: Sem Brys

ISBN: 9789463894883

leeftijd: de allerkleinsten

© 2019

One comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress