web analytics
Blog Anneke recensiegrid recensies kinderboek

Angie Franssen – De NatuurCultuur serie

 

Angie Franssen is de auteur, illustrator én uitgever van verschillende informatieve series voor jonge kinderen. Zo ontwierp ze de Boemel boekjes, de NatuurCultuur serie en de Creative Coaching boekjes. Ze is een eigen uitgeverij gestart waar ze haar boeken uitgeeft: Blue Sky Art. Ze richt zich met de leerzame boekjes op jonge kinderen.

De NatuurCultuur serie bestaat tot nu toe uit de boekjes Ruik mij! en Zie mij!, waar sinds kort Eet mij! aan is toegevoegd. De boekjes zijn groot en mooi vierkant van vorm. Op de rechterpagina staat steeds een beeldvullende illustratie van een bepaald dier, op de linkerbladzijde staat de bijbehorende informatieve tekst. Elk boekje behandelt 24 verschillende dieren met hun eigen specifieke oren, ogen of mond. Daarnaast wordt ook uitgelegd hoe bij deze dieren het gezichts- of reukvermogen in elkaar steekt of op welke manier ze hun voedsel verwerken. De boekjes zijn zowel in een paperback als in een hardcover uitvoering te koop en kosten respectievelijk €9,95 en €17.95 per stuk. De boeken zijn zowel in het Nederlands als in het Engels te koop via bijvoorbeeld Bol of Blue Skyart, maar ook via Amazon.

 

In Ruik mij! draait het allemaal om neuzen en ruiken. Verschillende dieren hebben verschillende neuzen en ook een verschillend reukvermogen. Sommigen ruiken met hun mond en anderen doen dit met tentakels of antennes. Bij elk dier leert je kind (en jijzelf waarschijnlijk ook) weer iets nieuws.

Jij vindt misschien dat wij stinken.
Wij vinden dat misschien ook van jou.
Wij kunnen zelfs dingen ruiken die 10 kilometer weg zijn. Dit waarschuwt ons wanneer er gevaar onderweg is.

 

 

Zie mij! is een boekje over ogen, ogen die kijken. Sommige dieren hebben meerdere ogen, terwijl andere dieren kleurenblind zijn.

Wij hebben 360-graden gezichtsveld, omdat onze ogen bijna ons hele hoofd bedekken. Wij kunnen ook gepolariseerd en ultraviolet licht zien. Wij kunnen heel snel beweging zien, wat ons echt supersnel maakt.

 

 

 

Eet mij!  laat kinderen weer een ander aspect uit het leven van dieren zien, namelijk de wijze waarop voedsel verzameld en opgegeten wordt. Het vinden van voedsel is een van de meest belangrijke zaken in het leven van alle levende wezens. Het boekje laat zien hoe dieren verschillen in hun aanpak om hun eten te verorberen.

Mijn zuignappen hebben tanden!
We hebben ook tanden in onze mond, die zich aan de onderkant van ons licchaam bevindt.
Onze tanden zijn heel sterk want ze moeten schelpen kunnen breken van al die weekdieren die wij eten.

(de octopus)

 

 

De boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 4 – 10 jaar. Vanwege de soms moeilijke begrippen is het handiger om de boeken bij de jongere kinderen eerst voor te lezen. De boekjes in de NatuurCultuur reeks zijn echt een prachtige en leerzame aanvulling voor de (kinder)boekenkast!

 

Ruik mij!
ISBN 9781646694983
52 blz.
© 2019

Zie mij!
ISBN 9781646690619
52 blz.
© 2019

Eet mij!
ISBN 9781647132866
52 blz.
© 2019

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress