web analytics
Blog Anneke recensiegrid recensies kinderboek

Jolanda van Dijk – De tovernies

Jolanda van Dijk is illustrator en werkt momenteel als digital creative. Het idee voor het schrijven van een eigen prentenboek is ontstaan doordat een vriendin voorstelde eens iets te doen met al die leuke krabbels die ze maakt. Deze krabbels waren altijd bedoeld voor haar kinderen, dus besloot Jolanda alleen voor hen een boek te schrijven. Zij kwamen met het onderwerp: een nies, want het is tenslotte erg grappig wanneer je moet niezen. De omgeving reageerde dusdanig enthousiast dat Jolanda uiteindelijk besloot het boek “echt” uit te geven. Om alles van begin tot eind te kunnen controleren heeft ze De tovernies zelf uitgegeven.

De tovernies gaat over een broertje en een zusje. Het broertje zegt: “Altijd als mijn zusje niest, gebeurt er weer iets”. En dat is ook zo, want zijn zusje kan een klein beetje toveren. Elke keer wanneer ze niest gebeurt er iets raars. Zoals een dino die verschijnt aan de ontbijttafel of een haai die mee komt spetteren in het bad.

 

 

Wat direct opvalt aan het boek is de prachtige manier waarop het is uitgevoerd. Er is duidelijk veel tijd en aandacht besteed aan de vormgeving. Het boek is mooi groot van vorm met korte stukken tekst en daarnaast een paginagrote waterverf illustratie. Omdat Jolanda zowel de auteur als tekenaar is, vullen beiden elkaar goed aan en bieden ze herkenning tijdens het voorlezen. Het verhaal is vooral erg grappig en sluit goed aan bij de fantasie van jonge kinderen. Behalve dat De tovernies een mooi en grappig boekje is, laat het ook zien dat broertjes en zusjes bij elkaar horen. Het is misschien niet altijd even gemakkelijk om een broertje of een zusje te hebben, maar ongemerkt kunnen ze toch veel leuke momenten beleven samen.

 

De tovernies is een mooi uitgevoerd prentenboek voor jonge kinderen met een speels en fantasievol verhaal waarin de liefde binnen het gezin centraal staat. Het boek kost €19,90 en is online te koop bij o.a. Bol en via Jolanda’s site Wonderboek.

 

Jolanda van Dijk
De tovernies
ISBN 9789090320885
36 blz.
leeftijd: <6 jaar
© 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress