web analytics
Blog Anneke recensiegrid recensies kinderboek

Susan Gerritsen & Mirjam Smit – Sunny Good Food

 

Sunny is een lief klein mannetje
dat woont in ieders huis,
in een kastje of een pannetje,
of onder het fornuis.

Zo stapt Sunny blij door dit boekje heen
op zijn snelle kleine voetjes,
volg zijn stapjes maar en breng hem dan meteen
je mooiste zonnegroetjes.

 

 

 

 

 

Sunny Good Food is een kookspeelboek voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 8 jaar. De meeste (jonge) kinderen vinden het leuk om mee te helpen in de keuken. Op een krukje naast mama of papa willen ze al kliederend en proevend deel uitmaken van het kookproces. Voor al deze nieuwsgierige en leergierige kinderen is er nu een speciaal kookboek. Samen met “sterrenchef” Sunny kunnen lekkere, gezonde en gemakkelijke recepten worden uitgeprobeerd. En terwijl de potten en pannen op het vuur of in de oven staan biedt het boek tal van leuke voedingsgerelateerde spelletjes om de wachttijd te overbruggen.

 

Zo kunnen kinderen hun eigen schort maken, een tomatenplantje door het doolhof leiden of een dobbelspel spelen in de buik van Sunny. Elk spel of activiteit heeft een link met gezonde voeding, en er zijn spelletjes voor binnen en buiten.

Het boek bevat 18, veelal vegetarische, recepten met natuurlijke ingrediënten. Kinderen zijn volledig afhankelijk van wat de ouder hen geeft. Wanneer ze al van jongs af aan leren wat er allemaal aan geweldige gezonde producten bestaan en wat voor lekkers  daar mee gemaakt kan worden, dan wordt er een gezonde basis gelegd. Jong geleerd is oud gedaan en wanneer ouders hun jonge kinderen helpen om te kiezen voor gezonde producten is deze stap later niet meer zo groot.

 

 

Gezonde recepten dus gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Hoe ziet dat er dan zoal uit? Ouders en kinderen kunnen kiezen uit een grote variatie aan recepten, en er wordt veel gewerkt met koolhydraatarme producten zoals avocado, quinoa, havermout en groente. Geen vlees, wel is er een recept te vinden om een lekker gerecht met vis te maken. Ook is er aandacht voor frisse dorstlessers zonder toegevoegde suikers en een superleuk en gezond alternatief voor de traktatie op school.

 

 

Sunny Good Food is een origineel kookspeelboek dat speciaal gericht is op het koken met hele jonge kinderen. Het boek is mooi vormgegeven met een harde kaft en in een groot formaat. De recepten zijn van Susan en Mirjam, de foto’s van Mitchell van Voorbergen en de illustraties van Maaike Ankum. Alle recepten zijn getest en goedgekeurd door hun eigen kindersmaakpanel en gezamenlijk hebben ze van Sunny Good Food een kleurrijk en aantrekkelijk boek gemaakt.

Het boek kost €20,00 en is onder andere online te koop via Bol en Libris en natuurlijk via de eigen site van de auteurs.

Samen koken was nog nooit zo leuk!

 

Over Susan en Mirjam

Susan heeft de liefde voor het koken al vroeg meegekregen. Kok worden, dat leek haar wel wat, maar een loopbaan in klimaatverandering, duurzaamheid en gezondheid kwam eerst. Het is Susans missie om vanuit haar onderneming Sunny Road families te inspireren een groen en gezond leven te leiden.

Mirjam is expert op het gebied van voeding en gezondheid. Haar passie is om mensen optimaal te laten bloeien en stralen. Ze reist de hele wereld over op zoek naar avontuur, mooie verhalen en inspiratie. Met dit boek wil ze kinderen op een speelse manier kennis laten maken met goed, gezond en gevarieerd eten.

 

Boekgegevens:

Susan Gerritsen & Mirjam Smit
Sunny Good Food
ISBN 9789090315935
65 blz.
leeftijd: 2 – 8 jaar
© 2019 Uitgeverij Sunny Road

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Powered by: Wordpress