web analytics
recensies kinderboek

Anneke KinderBoekenRecensie 3,5*** voor Fijne verjaardag voor jou! van Nicola Slater

 

Nicola Slater is illustrator van kinderboeken. Er zijn van haar hand al talloze boekjes voor de allerkleinsten verschenen, maar naast Fijne verjaardag voor jou! zijn alleen Hallo boerderij en Hallo dierentuin in het Nederlands verschenen.

Een fijne verjaardag voor jou! is een handzaam, vierkant kartonnen boekje. Op de cover staan de jarige Job en al zijn vriendjes die op zijn verjaardag komen. Otter is jarig en hij is op weg naar het restaurant waar een feestje voor hem wordt gegeven. Zijn vriendjes de bruine beer, de das en de streepjeskat zijn al eerder vertrokken, ieder met een eigen muziekinstrument. Wanneer otter aankomt bij zijn feestje wordt hij verrast door al zijn vriendjes waar ze Happy Birthday voor hem spelen.

Op de achterkant van het boekje zit een schuifje waarmee het licht en geluid aangezet kan worden. Op de eerste pagina vertrekt de bruine beer naar het feest met haar fluit. Wanneer je op het muzieknootje drukt klinkt de eerste regel van het liedje Happy Birthday, uitgevoerd op de fluit. Op de volgende bladzijden dartelt das door het gras met zijn gitaar en als laatste danst de streepjeskat met haar viool. Bij elk dier bevindt zich een muzieknootje dat wanneer het aangeraakt wordt, de volgende regel van het liedje te beluisteren valt met het betreffende instrument. Op de laatste pagina’s is het orkest compleet en daarmee ook het liedje. Als kers (in dit geval kaarsje) op de taart gaat het kaarsje branden op de taart die de ober in zijn handen heeft.

 

 

Nicola Slater heeft een hele vrolijke en kleurrijke stijl. De diertjes zien er heel aandoenlijk uit en alle tekeningen zijn groot en duidelijk. Fijne verjaardag voor jou! is een prentenboekje voor de allerkleinsten en superleuk om als verjaardagscadeau weg te geven of voor te lezen op de verjaardag van je peuter.

 

Anneke schrijft al jaren recensies voor Hebban en Vrouwenthrillers. Op haar blog De boekenfabriek schrijft ze regelmatig recensies over YA en jeugdboeken.

 

Gegevens boek:

Uitgeverij : Gottmer

Vertaling : nvt

ISBN: 9789025767846

Jaar van uitgave: 2018

Leeftijd : 2 – 4 jaar

Genre : prentenboek met licht en geluid

 

Flaptekst:

Alle vriendjes van otter hebben hun muziekinstrumenten meegenomen voor zijn verrassingsfeestje. Druk op de muzieknoten en luister naar de fluit, de gitaar, de viool en de piano, en zing mee met het orkest! Het boek is met alle muzikale geluiden en het oplichtende kaarsje op de verjaardagstaart een geweldig verjaardagscadeau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress