web analytics
Blog Wendy recensie YA recensiegrid

Anneke – Kinderboekenrecensie 3,5*** voor Room Service van Maren Stoffels

Room Service
Publisher:

Maren Stoffels schrijft al heel lang kinder- en jeugdboeken. In 2017 “debuteerde” ze met Escape Room, haar eerste Young Adult thriller. Het boek werd goed ontvangen en het beviel de auteur blijkbaar ook, want een jaar later verscheen Fright Night. Met Room Service levert Maren Stoffels opnieuw een verhaal voor de 13+ doelgroep en net als zijn voorgangers heeft het boek een mysterieuze cover.

Kate viert haar verjaardag in het luxe hotel Riverside, samen met haar beste vrienden Fender, Lucas en Linne. Een wat wrang feestje, omdat exact een jaar geleden er iets is gebeurd waardoor hun vriendin Isolde is vertrokken. De jongeren spreken er niet meer over en hebben inmiddels Linne in hun groep opgenomen. Eenmaal in het hotel worden er vreemde briefjes en voorwerpen afgeleverd voor de deur van de hotelkamer, ondertekend met Room Service. In eerste instantie alleen bij Fender, maar terwijl hij dit onder de pet probeert te houden gebeurt er iets griezeligs in de kamer van de meiden. Het is al snel duidelijk dat deze gebeurtenissen iets te maken hebben met het verleden, maar wie is Room Service en wat wil hij of zij bereiken?

Room Service ziet er als boek erg verzorgd uit. Niet alleen de cover is aantrekkelijk, ook aan de opmaak van het binnenwerk is aandacht besteed. Elk hoofdstuk wordt voorafgegaan door een pagina waar een deurhanger op is afgebeeld met het logo van het hotel. De titels hebben vervolgens een link met een verblijf in een hotel, van reservering tot evaluatie. Daarnaast is er ook de nodige afwisseling in lettertypes , met handgeschreven dagboekfragmenten en af en toe een afbeelding. Alles bij elkaar maakt dat het boek er niet alleen mooi uitziet, maar ook dat het supervlot leest. De gemakkelijke schrijfstijl van de auteur draagt hier zeer ook aan bij.

Het verhaal kent grotendeels dezelfde opbouw als de vorige boeken. Binnen elk hoofdstuk wordt steeds van perspectief gewisseld tussen Fender en Linne. Behalve dat deze twee elkaar niet liggen is het al snel duidelijk dat Fender meer weet dan Linne en dat geeft een aanvullende kijk op alle gebeurtenissen. Doordat Linne op zoek is naar haar positie binnen de groep en door de druk die op de jongeren wordt gelegd door de onbekende ontstaat er een snelkookpan-effect. De ontknoping die uiteindelijk volgt is zeer zeker verrassend en vormt een mooi geplaatste wending in het verhaal. Toch klinkt het verhaal spannender dan het in feite is, want wanneer je alle opsmuk weghaalt blijft er een wat dun verhaal over met onvoldoende uitgewerkte hoofdpersonen.

Het eenvoudige taalgebruik, de afwisseling in lettertypen en de invoelbaarheid van problematiek maken van Room Service een lekker spannend boek voor jongeren in de onderbouw van het voortgezet onderwijs.

Boekgegevens :

ISBN 9789025877484
Uitgever Leopold
Verschenen 11-09-2019
Taal Nederlands
Bladzijden 176 pp.
Bindwijze Paperback
Genre Fictie

Anneke schrijft al jaren recensies voor Hebban en Vrouwenthrillers. Op haar blog De boekenfabriek schrijft ze wekelijks recensies over onder andere Young Adult en jeugdboeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress