web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Anneke – KinderBoekenRecensie 4,5**** voor De ontsnapping uit Aurora van Jamie Littler

De ontsnapping uit Aurora
Genre:
Series:
Illustrator: Jamie Littler
Published: 16-2-2021
Ash en de dappere bemanning van het IJshart zijn aangekomen in Aurora. Ash heeft nog nooit zo’n mooie, buitengewone plek gezien. Hij hoopt hier een aanwijzing te vinden die hem naar zijn ouders zal leiden. Maar al snel wordt duidelijk dat Aurora niet veilig is voor Liedwevers als Ash. Een fanatieke kapitein heeft de stad tegen Liedwevers opgezet – en het duurt niet lang voor het IJshart een ontsnappingspoging moet wagen. Door een gevaarlijke aanval…

 

 

In IJshart ontdekte de jonge Ash dat hij tot de Liedwevers behoort, een groep mensen die alom gevreesd wordt. Met hun Lied zouden ze de monsters die leven onder de koude sneeuw- en ijsvlaktes kunnen beheersen en zo inzetten voor hun eigen kwade doeleinden. Wanneer Ash liefdevol wordt opgenomen door de bemanning van de Baanbreker het IJshart betekent dit een keerpunt in zijn leven. De slee zet koers naar het wereldse en machtige Aurora, de grootste vesting in de wijde omtrek. Ash hoopt daar een volgende aanwijzing te vinden in zijn zoektocht naar Solstitium, de veilige haven voor Liedwevers en de plek waar hij hoopt zijn ouders te zullen vinden.

 

De reis die Ash en zijn vrienden ingezet hebben in het eerste boek wordt voortgezet in De ontsnapping uit Aurora. Helaas voor Ash vindt hij daar niet waarnaar hij op zoek is, maar wel komt er een belangrijke aanwijzing op zijn pad. Met vereende krachten komt het IJshart eindelijk aan in Solstitium, maar daar wacht Ash een enorme teleurstelling die zijn wereld op zijn kop zet.

 

Na een spannende en mysterieuze proloog kent het verhaal een wat langzame start. Eenmaal op stoom volgen de gebeurtenissen elkaar in een snel tempo op. Auteur en illustrator Jamie Littler voelt zich duidelijk helemaal thuis in de door hem gecreëerde ijswereld. Compleet met een uitgewerkte worldmap en levendige beschrijvingen weet hij ditzelfde gevoel op te roepen bij zijn lezers. Dankzij de talrijke – prachtige – ondersteunende illustraties is het gemakkelijk een beeld te vormen van de mensen en monsters waarmee hij zijn wereld heeft uitgerust. En niet alleen die wereld van sneeuw en ijs, ook de personages spreken tot de verbeelding. Ash en zijn bonte vriendengroepje zijn gemakkelijk invoelbaar met hun moed, wanhoop, goede én minder goede eigenschappen.

 

Met De ontsnapping uit Aurora is het Jamie Littler weer gelukt om een groots avontuur te schrijven waar de strijd tussen goed en kwaad centraal staat met monsters en mensen die niet zijn wat ze lijken. De boeken zijn een voorbeeld van ongebreidelde fantasie en verbeeldingskracht. Het derde en laatste deel is inmiddels geschreven en het is nu slechts ongeduldig wachten op de Nederlandse vertaling!

4.6Overall Score

De ontsnapping uit Aurora

Met De ontsnapping uit Aurora is het Jamie Littler weer gelukt om een groots avontuur te schrijven waar de strijd tussen goed en kwaad centraal staat met monsters en mensen die niet zijn wat ze lijken.

 • Schrijfstijl
  5.0
 • Personages
  5.0
 • Tempo
  4.0
 • Plot
  4.0
 • Originaliteit
  5.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress