web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Anneke – Kinderboekenrecensie 4,5**** voor Serafina en de zeven sterren van Robert Beatty

Serafina en de zeven sterren
Genre:
Series:
Publisher:
Published: januari 2020
Serafina, die half kat half meisje is, won al verschillende gevechten met duistere krachten. Nu is de rust op Biltmore weergekeerd, maar Serafina vertrouwt het niet. Ze patrouilleert dag en nacht over het landgoed en mist haar beste vriend, Braeden. Wanneer Serafina getuige is van een vreemd misdrijf, zet dat haar hele wereld op zijn kop. Zijn alle goede mensen boosaardig geworden? En hoe kan ze mensen beschermen als ze twijfelt aan zichzelf?

Serafina en de zeven sterren is het vierde en laatste deel in de Serafina serie. Het boek heeft dezelfde opbouw als de voorgaande delen en ook in de manier van schrijven van auteur Robert Beatty is niet veel veranderd.

Serafina is inmiddels dertien en zit goed in haar vel als half meisje, half bergleeuw. Ze voelt zich nog steeds de beschermer van Huize Biltmore waar de mensen wonen waar ze van houdt en met wie ze zich verbonden voelt. Wanneer de zoon des huizes en haar beste vriend Braeden naar een school in New York wordt gestuurd komt dit voor Serafina op een verkeerd moment. Ze heeft een onbestemd gevoel van naderend onheil dat wordt versterkt wanneer er een gezelschap arriveert voor de jaarlijkse jacht.

Het leek wel alsof de dood overal was en steeds sneller dichterbij kwam. Ze had geen idee wat daar de oorzaak van was en ook niet hoe ze het een halt moest toeroepen”.

Wanneer ze Braeden het hardst nodig heeft is hij er en samen zijn ze getuige van de verschijning van een wit hert. Het hert wordt neergeschoten en nadat Braeden het genezen heeft is hij weer verdwenen, Serafina hevig twijfelend aan zichzelf achterlatend. De jacht met aan het hoofd de wrede jager kolonel Braddick loopt vreselijk uit de hand. Vanaf dat moment lijkt iedereen bang te zijn en installeert meneer Vanderbilt haar zelfs in een kamer dicht bij baby Nell. Het is onduidelijk wat er staat te gebeuren, maar dat een ramp in aantocht is staat vast.

Serafina en de zeven sterren speelt zich af in Huize Biltmore en de omliggende bossen, in North Carolina omstreeks 1900. Net als in alle andere delen speelt magie een grote rol, maar in dit slotstuk neemt de eindstrijd bijna epische vormen aan. De chaos die ontstaat is enorm en de vernietiging groter dan ooit tevoren. Serafina wordt wederom zwaar op de proef gesteld, waardoor ze erg gaat twijfelen aan zichzelf. Zij is Huize Biltmore’ s beschermengel, maar ze kan dit niet alleen. Gelukkig krijgt ze wanneer het er echt op aankomt hulp uit meerdere hoeken.

Het boek is los te lezen van de voorgaande delen dankzij de vele verwijzingen en herhalingen, maar dat is wel een stuk minder leuk. Ondanks dat dit deel thematisch minder zwaar voelt dan het vorige boek Serafina en het versplinterde hart is het vooral bedoeld voor de wat oudere, betere lezer. De zinnen zijn lang, de beschrijvingen uitgebreid, alle magie vraagt veel van de verbeeldingskracht en de spanning veel van de zenuwen. Daarnaast is Serafina een slim meisje dat veel en diep nadenkt over haar gevoelens en de wereld waarin we leven. Loyaliteit, vriendschap, geloof in jezelf en het vertrouwen dat deze eigenschappen een mooiere wereld kunnen scheppen vormen de belangrijkste thema’s.

Helaas is er met Serafina en de zeven sterren een einde gekomen aan een geweldig spannende en fantasievolle serie met een onvergetelijk mooi en moedig meisje in de hoofdrol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress