web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Anneke – KinderBoekenRecensie 4**** voor Het verdwenen eiland Kivamba van Michael Reefs

 

Duizendpoot Michael Reefs is vooral bekend van zijn langlopende serie De Bieb-bende en zijn eigen uitgeverij Stormsteen. Met de start van zijn nieuwe jeugdreeks De tempeljagers maakt hij een uitstapje naar Billy Bones, een imprint van Meis & Maas dat zich richt op kinderen die nog niet weten dat ze lezen leuk vinden. De boeken die zij uitgeven zijn vaak stoer en avontuurlijk van aard. De verhalen van Michael passen natuurlijk perfect bij dit uitgangspunt en zijn nieuwste boek Het verdwenen eiland Kivamba vormt hierop geen uitzondering.

 

De tweeling Noah en Finn wonen in een oud kasteel waar hun ouders de boel renoveren en hun tante Lara rondleidingen geeft. Wanneer ze per toeval in de kelder op een oude landkaart stuiten is hun nieuwsgierigheid gewekt. Op de kaart staan aanwijzingen om het eiland Kivamba te vinden, een eiland dat de naam heeft onvindbaar te zijn. Samen met hun vriendin Tess weten ze oud ontdekkingsreizigster Lara over te halen om op schattenjacht te gaan. Eenmaal op het eiland blijken ze echter niet de enigen te zijn en wanneer dan ook nog hun tante wordt ontvoerd staan de kinderen er alleen voor. Gezamenlijk zullen ze valstrikken, een vervloekte tempel en een uiterst gevaarlijke tegenstander moeten verslaan om hun tante terug te vinden.

 

Auteur Michael Reefs zit bepaald niet stil. Vorige maand verscheen het negende deel in zijn Bieb- bende serie, in augustus verschijnt de standalone Het geheim van het Klavertjesplein en in oktober van dit jaar nog zal het tweede deel van De tempeljagers in de winkels liggen. Het verdwenen eiland Kivamba vormt de start van een gloednieuwe serie voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar. Centraal staan de broers Noah en Finn, hun beste vriendin Tess en hun energieke tante Lara. Dit personage lijkt gebaseerd te zijn op Lara Croft, de beroemde avonturierster uit de Tombraider computergames. Lara mag dan “gepensioneerd’ zijn, ze is het schatzoeken geenszins verleerd. Ze wil haar neefjes en hun vriendin van alles leren en dat pakt ze op een hele eigen wijze aan. Wanneer zij ontvoerd wordt door een oude bekende zetten de kinderen zonder enige aarzeling de achtervolging in.

 

Het verdwenen eiland Kivamba is één groot avontuur, geschreven met enorm veel vaart en actie op elke bladzijde. Het boek leest eigenlijk als een film en dat is natuurlijk ook een prima truc om kinderen aan het lezen te krijgen en te houden. Daarnaast is de schrijfstijl van Michael ook heel toegankelijk en van deze tijd. Het zal niet moeilijk zijn voor de doelgroep om zich te kunnen herkennen in de hoofdpersonen. Bovendien houdt de rijke fantasie van de auteur de lezer beslist aan de pagina’s gekluisterd. Korte hoofdstukken met kleine cliffhangers aan het einde en met een spanningsboog die continu aanwezig is kan het dan ook niet meer mis gaan. Wanneer dit boek uit is wil je direct door met volgende deel. Ondanks dat we daarvoor nog even moeten wachten is er achterin het boek al wel vast een hoofdstuk te lezen van het vervolg, Het mysterie van de gouden feniks.

 

Wil je als een echte Indiana Jones of een Lara Croft spannende en gevaarlijke avonturen beleven, dan is de nieuwe serie De tempeljagers van Michael Reefs precies wat je zoekt. Het verdwenen eiland Kivamba is helemaal zoals wordt vermeld op de achterkant: een mysterie, een avontuur én een zoektocht!

 

Boekgegevens :

Titel: Het verdwenen eiland Kivamba

Serie: De Tempeljagers #1

Auteur:  Michael Reefs

Illustraties: Elsa Kroese

Uitgeverij: Billy Bones

ISBN:9789463850230

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress