web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboeken 4**** voor Gangsterschool : Broederschap van het Kwaad van Kate Wiseman

Kate Wiseman heeft ons in het vorige deel kennis laten maken met Milly en Charlie die op het Rabauw College terecht zijn gekomen. Het is een bijzondere school, een gangsterschool. Vakken als Dieverij, Hacken, Besluipen, Vermommen en andere kneepjes van het boevenvak worden hier onderwezen. De school heeft dan ook een behoorlijke portie slechteriken in de klassen zitten. Milly en Charlie vallen er dan ook een beetje buiten, ze kunnen namelijk niet zo goed tegen onrecht.

Eigenlijk willen ze ook geen slechte dingen doen. Iets wat ze goed moeten verbergen voor de leerkrachten. Ze willen namelijk niet van school gestuurd worden omdat ze dan weer hun ouders teleurstellen en dat willen ze uiteraard ook niet. Het schoolhoofd weet dat ze liever helpen dan slechte dingen doen en heeft daar ook dankbaar gebruik van gemaakt. Omdat ze dat ook niet wil toegeven ( dat kan écht niet als hoofd van een criminele school) tolereert ze de kinderen en knijpt ze af en toe een oogje dicht.

Nog maar net bijgekomen van het avontuur is de gangsterschool wederom in gevaar!

Er is een foute boevenclub die een aanval op de school pleegt.  De boevenclub is echter een geheime genootschap dus moeten Milly en Charlie er eerst achter zien te komen wie er in de club zit voordat ze hen kunnen stoppen.  Spannende gebeurtenissen volgen zich op en je blijft tot het einde op je hoede net als dat deze twee vrienden moeten zijn, hopend dat hun slimme plan de school zal gaan redden!

Het is leuk dat het tweede deel in deze serie vrij snel na het eerste deel is verschenen. Als een boek bevalt dan wil je niets liever dan meteen het volgende deel lezen in de hoop dat het net zo leuk, spannend en grappig is. De lat ligt dan een beetje hoog om het zo te zeggen. Gelukkig voldoet dit boek aan al deze verwachtingen. Milly en Charlie leren elkaar, en de school, beter kennen, en worden ook beter in het speuren en plannetjes smeden.  De vertelstijl is vlot en de situaties en setting geven voldoende ruimte voor grappige stukjes en de nodige spanning.

Leuk om te lezen voor jongens en meiden die wel van boevenstreken houden.

En hoewel het door de terugblikken en stukjes uitleg niet nodig is om het eerste deel te lezen zou het jammer zijn als je dit niet deed. Want waarom zou je maar één gangsterschool verhaal lezen als je er twee kan lezen ?

Boekgegevens :

Titel             Gangsterschool: Broederschap van het kwaad

Auteur          Kate Wiseman

Vertaling      Leny van Grootel

Uitgeverij     Holland

Isbn              9789025114183

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress