web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboeken 4**** voor Heel Heel Heel Vies Boek van Edward van de Vendel

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat kinderen het gelukkigst leren lezen als ze willen lezen. Vanuit deze gedachte is de serie Tijgerlezen ontwikkeld voor lezers van 5 tot 9 jaar.  De boeken uit deze serie zijn spannend of grappig en hebben altijd veel illustraties in kleur. Ze zijn geschikt om voor te lezen én zelf te lezen. Er zijn Tijgerboeken voor de écht beginnende lezer (de zogenaamde Tijgerlezen-prentenboeken), de Tijgerboeken voor als je net zelf kunt lezen met weinig tekst en eenvoudige zinnen en voor de wat geoefendere lezer de Tijgerboeken met langere verhalen, échte leesboeken. Een prima concept.

Het ‘heel heel heel vies boek ‘ wat voor mij ligt is er een die voldoet aan de Tijgerboeken voor als je net zelf kunt lezen. In de vorm van strips worden er grappige verhaaltjes verteld die dus lekker vies zijn zoals de titel al doet vermoeden.

De voorkant ziet er al lekker yakkie uit en met zo’n cover en titel heb je de nieuwsgierige lezer al te pakken. Vooral in deze leeftijd spreken vieze verhalen tot de verbeelding en als ze dan niet een beetje grappig zijn maar best wel absurd is het heerlijk om te lezen.  Het gaat over snot, slijm en spuug, over een superheld en vieze gewoontes. Kortom heerlijke avonturen die al gniffelend gelezen worden.

Het woordgebruik en de korte zinnen passen goed bij de doelgroep. De schrijver, Edward van de Vendel, weet de lezer te boeien en de korte verhaaltjes hebben een goede afsluiting. In combinatie met de illustraties van Floor de Goede is het geheel een plezier om (voor) te lezen en je kind in te zien lezen.

Dat ‘willen lezen ‘ zit wel goed met dit boek !

Boekgegevens :

Titel          Heel heel heel vies boek

Auteur      Edward van de Vendel

Illustrator  Floor de Goede

Uitgeverij  Querido

Isbn           9789045121000

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress