web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny-Kinderboekenrecensie 2** voor Dog Man van Dav Pilkey

Dog Man
Author:
Series:
Publisher:

De schrijver Dave Pilkey is vooral bekend van Kapitein onderbroek wat niet alleen als boek verscheen maar ook op televisie bij Netflix. Ik vond dit boek een originele graphic novel die beter qua thema bij kinderen vanaf zeven jaar past dan bijvoorbeeld de ‘leven van een loser ‘boeken. Qua leesniveau kunnen ze de loser boeken wel aan maar de belevingswereld (highschool) ligt dan nog even net buiten hun eigen wereld. Dus niks mis met die kapitein onderbroek. Nu is daar dus ook Dog Man. Een soort van held die half hond en half mens is en de politie helpt de mensheid te redden van onder andere een leger met worstjes. Op de cover prijkt ook nog de tekst “ de bestseller in Amerika” dat zal mensen ook aantrekken.

Ik vind het genre van graphic novels voor kinderen een mooi iets. Zeker voor kinderen die niet veel of moeizaam lezen. Hoewel ze dit boek als Graphic novel wegzetten is het gewoon een eenvoudige strip vol onderbroekenlol  in een mooi luxe jasje met hard kaft.

Een politieagent en zijn hond komen bij het onschadelijk maken van een bom bijna om het leven en alleen door de hondenkop op het mensenlijf te zetten kan één van hen overleven. Dog Man is geboren maar verliest zijn hondenstreken niet. Hij blijft de politiebaas aflikken en legt hier en daar een drol. Verder zijn het heel drukke verhaaltjes, ongeveer vier a zes tekeningen op een pagina met weinig tekst. Het verhaal gaat dat het verhaal ontstond toen de auteur op de basisschool zat en van dat niveau zijn ook de tekeningen. Eenvoudige tekeningen, weinig tekst (maar wel leuke vertaling van Tjibbe Veldkamp) en in een razend tempo vlieg je door het boek. ( zo druk heet Dog Man het ).

Deze kinderlijke eenvoud zal zeker de doelgroep van zeven jaar wel aanspreken. Achterin zitten ook voorbeelden om zelf Dog Man en Karel de Kat te tekenen dus daar kunnen de kinderen ook inspiratie op doen. Zelf zo’n strip maken hoeft niet moeilijk te zijn.

Hoewel ik zelf niet zo enthousiast ben over dit boek denk ik wel dat dit boek zijn publiek zal vinden.

Boekgegevens :

Titel : Dog Man

Auteur : Dav Pilkey

Vertaler : Tjibbe Veldkamp

Uitgeverij : Condor

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress