web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 3*** voor De School van de Magische Dieren van Margit Auer

Margit Auer is een Duitse journalist en schrijver. Vanaf 2010 brengt ze boeken uit en haar  kinderboeken zijn inmiddels in meer dan twintig talen verschenen. In 2013 bracht ze dit boek uit in Duitsland en het kwam daar meteen op de eerste plaats op de Spiegel bestseller lijst.

Nu kunnen we ook in het Nederlands genieten van dit magische avontuur.

“de school van de magische dieren “ heeft een cover die je meteen wilt oppakken. Het lijkt wel of er al een stukje magie van afspringt omdat het nieuwsgierig maakt. Mede door de mooie donkerblauwe kleur en de illustraties die er op staan. Door het gehele boek zijn de illustraties te vinden gemaakt door Gouden Penseelwinnaar Martijn van der Linden. Prima illustraties maar omdat ze in het boek zelf gewoon zwart/wit zijn hebben ze niet dat mysterieuze van de cover.

Het verhaal speelt zich af op Winterstein. Op zich een heel gewone school totdat de lerares een wel heel bijzonder vak gaat geven. Ze is er vanaf overtuigd dat als je geluk hebt je een nieuwe beste vriend kunt vinden in de vorm van een magisch dier dat alleen met jouw kan praten. Wie wil dat nu niet?

Het boek is voor jongens en meiden vanaf ongeveer zeven jaar. Kinderen die houden van magie en tovenarij maar waarvoor de Harry Potter boeken nog te moeilijk zijn om te lezen. De hoofdstukken zijn lekker kort, de leesletter is van prima formaat en dikte en de vertelstijl vlot en prettig. Er zit de nodige humor en avontuur in. Je vliegt door het boek.

De naam Winterstein doet een beetje denken aan Zweinstein wat ik een beetje jammer vond omdat je dat toch een beetje gaat vergelijken. Dat had een iets originelere naam mogen zijn wat mij betreft. Gelukkig houd daarbij alle vergelijking op. Persoonlijk vond ik het niet zo origineel en wat minder magisch dan dat ik bij de kaft gehoopt had.

De karakters uit het verhaal zijn behoorlijk stereotypen maar hierdoor wel herkenbaar voor de lezer. In elke klas zit wel een onhandig, verlegen of juist stoer kind.

Dat niet iedereen uit de klas meteen een magisch dier krijgt maakt het wat meer bijzonder en de rest van de groep hoopt dat zij de volgende zullen zijn. Ieder kind krijgt ook een ander dier, wat bij hem/haar zou passen. En als je dan een dier krijgt moet je er ook mee leren omgaan. Niets gaat vanzelf. Dit biedt natuurlijk genoeg stof voor een volgend verhaal.

Door een kleine vraag aan het einde is er gelijk een opstapje gemaakt naar het volgende deel maar eigenlijk is het einde ook prima zo en is het boek als zelfstandig boek goed te lezen.

Boekgegevens :

Titel           de school van de magische dieren

Auteur        Margit Auer

Vertaling    Corry van Bree

Illustraties   Martijn van der Linden

Uitgeverij    Lannoo

Isbn             9789401459358

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress