web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 3*** voor De Verliefde Juf van Annet Jacobs

Uitgeverij Leopold had Annet Jacobs gevraagd om een ‘geheimboek’ te schrijven omdat ze haar verhaal ‘De vloek van Nyx’, geschreven voor Natuurmonumenten, zo leuk vonden. Ze schreef ‘Het geheim van de dansende beer’. Haar tweede geheimboek ging over een Verliefde Juf. Omdat je als kind wel zo een gekke juf wilt en er na dit avontuur nog veel meer te beleven viel kwamen er nog twee boeken uit in deze serie. Ik mocht ze allebei lezen voor de Facebookgroep Kinderboeken.

In “De verliefde juf wordt spion”, gaat juf Fenna uiteraard op zoek naar de man van haar dromen en de hele klas zoekt met haar mee. Juf zwijmelt helemaal weg bij een foto van deze man maar hij is hier helemaal niet duidelijk op te zien dus er moet een onderzoek worden ingesteld. Juf zelf denkt dat hij een spion is en daarom niet op de foto wilde. Daarnaast is er nog een heel groot probleem bij Milos thuis. Het restaurant van zijn vader zit vol ontsnapte muizen en die jagen alle gasten weg. Een slechte recensie hierover werkt ook niet mee. Of het probleem is opgelost en of ze de spion vinden en er achter komen wie dat is lees jezelf in dit grappige avontuur.

Het andere boek heeft de titel ‘De verliefde juf speelt vals’. Hierin gaat juf Fenna met haar klas naar een oud museum wat de kinderen toch wel saai vinden. De museumdirecteur weet echter een draait te geven aan de rondleiding waardoor ze toch enthousiast worden voor geschiedenis en ze gaan een eigen opgraving organiseren. Juf Fenna nodigt de museumdirecteur uit voor de presentatie van alle opgravingen maar dan moet er wel wat moois gevonden worden want het lijkt of ze een oogje op hem heeft en indruk op hem wil maken. Of dat gaat lukken ga ik hier niet verklappen.

Omdat het twee boekjes zijn uit een serie van nu drie boeken bespreek ik ze samen. Ze zijn namelijk geheel in dezelfde stijl en met dezelfde personages. De hoofdstukjes zijn kort, de teksten duidelijk en het taalgebruik prima voor de doelgroep van 8 tot 10 jaar. Hoewel het spannende avonturen zijn blijven ze dichtbij de werkelijkheid. Hierdoor is er herkenning voor de lezer. De wetenschap dat het ook met jouw klas zou kunnen gebeuren maakt het daardoor denk ik extra leuk om te lezen. De schrijfster heeft zich goed in kunnen leven in de belevingswereld van deze doelgroep. Een klein beetje spannend, grappig en het leest lekker weg. De juf wordt wel een beetje naïef neergezet maar dat maakt het denk voor de kinderen leuk om te lezen.  Ze is hierdoor een beetje kind met de kinderen en er zijn vast nog wel meer verhalen over deze juf te vertellen.

Boekgegevens :

Titel               de verliefde juf wordt spion   isbn 9789025869533

De verliefde juf speelt vals     isbn 9789025873783

Auteur          Annet Jacobs

Uitgeverij     Leopold

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress