web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 3*** voor De zingende ezel van Paul Reichenbach

De zingende ezel
Publisher:
Illustrator: Wilma van den Bosch
Published: oktober 2020
Donkie is een gewone ezel, totdat hij op een dag ontdekt dat hij kan zingen. Kermisbaas Fidelio Bedotti hoort hem en bedenkt dat hij veel geld kan verdienen met een zingende ezel. Maar Trankiel, Donkie's baas, denkt er niet aan om zijn ezeltje te verkopen. Dan begint een spannend avontuur. Zelf lezen vanaf 8 jaar, maar ook heel geschikt als voorleesverhaal.

Paul Reichenbach is uitgever, redacteur, schrijver van kinderboeken en andere verhalen. Op zijn zevende maakte hij al zijn eigen boekjes en is nooit gestopt met verhalen en gedichten te schrijven.

In 1971 heeft hij samen met zijn broer muziekuitgeverij REBA Productions opgericht. Daar deed hij alle teksten bij de muziekproducties. Zes jaren werd Pear Productions opgericht die zich meer op de boeken ging richten. Hij schreef veel regionaal werk en verhalen voor kinderen.

De zingende ezel is het verhaal over Donkie. Een, wat lijkt , heel gewone ezel. Hij kan echter zingen. Elke dag zingt hij zijn baas Trankiel toe. Ze hebben het prima naar hun zin zo samen op de kleine boerderij. Op een dag loopt circusbaas Fidelio Bedotti langs en hoort Donkie zingen. Hij ziet meteen een mogelijkheden om hier veel geld aan te verdienen en wilt Donkie kopen. Maar Trankiel wil zijn ezeltje helemaal niet verkopen. Bedotti laat het er niet bij zitten en smeedt een gemeen plan wat het begin is van een spannend avontuur.

De zingende ezel is een vermakelijk sprookje met zoals het een sprookje betaamt een goed onderscheid tussen tegenstellingen als goed/ fout, lief/ stout ( of slecht want zo kan je de circusbaas wel noemen). De illustraties zijn gemaakt in vrolijke kleuren en brengen het verhaal nog meer tot leven. Het verhaal is geschikt om voor te lezen aan jonge kinderen die wel van een spannend avontuur houden al vind ik het wel af en toe veel tekst om te behapstukken. Niet ieder kind heeft daar misschien het geduld voor. De voorspelbaarheid in het verhaal en de stereotypen passen ook prima bij de doelgroep en het soort verhaal. Hoewel het geen verhaal is wat er voor mij uitspringt is het wel een grappig en leuk om (samen) te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress