web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 3*** voor Krachtig Ontwaken van Maja Vermeulen

Maja Vermeulen (1984) is lerares lager onderwijs ze heeft een grote passie voor fantasiefilms en series over magische werelden. Het is dan ook niet zo vreemd dat haar debuut een magisch verhaal is.

“Heksenzielen boek 1 : krachtig ontwaken” is het eerste deel van een trilogie uitgegeven bij Kramat Junior en is voor jongens en meiden vanaf 12 jaar die van avontuurlijke verhalen houden.

Hoofdfiguur is Olivia wiens magische krachten worden gewekt op haar zeventiende verjaardag. Dit heeft haar behoorlijk overvallen en ze komt hierdoor ook meteen in de problemen omdat ze haar gave nog niet onder controle kan houden. Ze slaat met haar vriend Leonard ( Nerd genoemd) op de vlucht. Maar als ze denkt dat haar toverkracht haar daar bij kan helpen komt ze verder in de problemen want ze komen in een andere tijd terecht.

Een middeleeuws tafereel waar een heksenjacht plaats vindt.  Een wraakzuchtige tovenaar is uit op de krachten van de heksen. Ze ontmoeten een zwaardvechtster die hen helpt een goed getrainde heks te vinden zodat Olivia haar krachten kan leren benutten en hopelijk terug te gaan naar hun eigen tijd.

Een mysterieuze cover en een spannende titel. 21 vrij korte hoofdstukjes en een vrij dun boekje. Het had van mij wel wat dikker gemogen maar aan de andere kant is het voor jonge lezers wel prettig niet al te dikke boeken voor de neus te krijgen. Hierdoor pakken ze het toch sneller op.  Het verhaal heeft een prima tempo. Hoewel de hoofdpersoon haar krachten probeert te ontdekken en meer over de heksen in haar familie wilt ontdekken wordt er niet echt diep op de karakters in gegaan. Iets wat ook eigenlijk niet nodig is voor de doelgroep en de loop van het verhaal. Vanaf het moment dat de personages in een ander tijdperk terecht komen zit je als lezer meteen in de sfeer van de verhalen van bijvoorbeeld de grijze jager gecombineerd met een vleugje magie. Het heeft een prettig lettertype en er worden geen moeilijke begrippen gebruikt. Komt er al een apart iets voorbij wordt dit duidelijk uitgelegd. Hierdoor sluit het goed aan bij de leeftijd van 12plus.

Een prima debuut wat smaakt naar meer, ik ben in ieder geval zeer benieuwd naar het vervolg want ik ben zeer benieuwd op welke wijze wij Olivia verder gaan volgen.

Boekgegevens :

Titel           Heksenzielen boek1 : krachtig ontwaken

Auteur       Maja Vermeulen

Uitgeverij   Kramat Junior

Isbn           9789462420977

Categorie   fantasie 12 plus

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress