web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 3*** voor Mijn Natuurspeurpakket van Eryl Nash en Hannah Tolson

Na het kunstfonds is er nu een nieuw fonds bij deze uitgeverij in het leven geroepen: Lemniscaat natuurlijk. Bij Lemniscaat willen ze dat kinderen  op allerlei manieren gaan ontdekken hoe mooi, leuk en wonderlijk de natuur is. Boeken om te lezen, te kijken, te speuren en je te verwonderen tref je aan in dit fonds.  Hoe meer je weet, hoe meer je ziet en hoe leuker de natuur is , aldus Lemniscaat. Een motto waar ik mij wel bij aan kan sluiten.

Mijn natuurspeurpakket is meer dan een boekje alleen. Het is een klembord met hardcover en als je het openslaat zie je aan je linkerkant ruimte om je losse kaarten en boekje in op te bergen en rechts dus het klembord om datgene waar je mee bezig bent tussen te klemmen.

Speurkaarten, doebladen en een afvinkposter en een natuur activiteiten boekje tref je in het pakket aan. In het boekje staat stap voor stap de activiteit en wat je er bij nodig hebt. Zo kan je bijvoorbeeld een vlindervoederschaal of minivijver maken of leer je hoe je dierendetective kunt worden.

Op de doebladen staan onder andere een afstreeplijst, zodat je de dieren die je tegenkomt af kunt vinken. Maar er is ook bijvoorbeeld een kaart om de dieren die je ziet te tekenen of een afdruk te maken van een blad of een stuk schors.

Door op zo’n manier met de natuur bezig te zijn krijg je er een heel andere kijk op.  Al spelend ga je op ontdekkingsreis en blijkt er veel meer te zien in je eigen achtertuin dan dat je in eerste instantie denkt.

Een leuk doepakket voor 7plus  en zowel geschikt voor jongens en meiden die al wat meer weten van de natuur als voor degene die net met speuren beginnen.

Boekgegevens :

Titel           Mijn natuurspeurpakket

Auteur       Eryl Nash & Hannah Tolson

Vertaling   Jesse Goossens

Uitgeverij  Lemniscaat

Isbn            9789047711209

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress