web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 4**** voor Naar Amerika! van Sandra van Berkum

Naar Amerika !  is een uitgave in de serie ‘Gouden Boekjes’ , al 65 jaar worden deze uitgegeven (vanaf 2001 door uitgeverij Rubinstein). Iedereen kent de boekjes denk ik wel. Het aparte vierkante formaat, mooie illustraties en het gouden randje. Van oorsprong uit Amerika en wereldwijd al meer dan 1500 Gouden Boekjes verschenen. Elk jaar verschijnen er nieuwe titels en soms in samenwerking met een bedrijf zoals het Rijksmuseum, Schiphol of in dit geval met de SS Rotterdam.

Dit verhaal speelt in 1959. De zevenjarige Polly reist met haar ouders en haar hondje Sprits naar Amerika. In Rotterdam gaan ze aan boord van een nieuw stoomschip van de Holland-Amerika Lijn, dat toevallig ook Rotterdam heet. Tijdens de reis beleven Polly en Sprits een spannend avontuur met een heel bijzondere ontmoeting.

Sandra van Berkum is auteur, voice-over, nieuwslezer en kunsthistorica. Ze studeerde kunstgeschiedenis. Zij schrijft boeken over kunst- en cultuurhistorische onderwerpen. In 2006 schreef ze ‘de Rotterdam’ over de interieurs van SS Rotterdam.  Met haar kennis en de mooie tekenkunst van Charlotte Dematons moest dit wel een bijzonder boekje worden.

De gedetailleerde illustraties zijn een feestje om naar te kijken. Het is ook leuk dat de tekst in het midden van de pagina staat en zowel boven als onder de tekst een illustratie doorloopt over twee pagina’s. De bovenste illustraties vertellen het verhaal van Polly en het onderste het avontuur van Sprits. Een origineel idee. Verder is het leuk om een stukje echte geschiedenis in een jasje te verpakken in een spannend verhaaltje voor jonge kinderen.

Ben je nieuwsgierig naar de Gouden Boekjes?  Van 6 oktober tot 31 december zijn ze aan boord van de SS Rotterdam, een expositie over 65 jaar Gouden Boekjes.

Boekgegevens :

Titel               Naar Amerika!

Auteur           Sandra van Berkum

Illustrator       Charlotte Dematons

Uitgeverij       Rubinstein

Isbn               9789047625780

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress