web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny-Kinderboekenrecensie 3*** voor Zooo Happy!: maffe vrienden voor het leven van Fiona Rempt

Zooo Happy!: maffe vrienden voor het leven
Author:
Publisher:
Illustrator: Kristel Steenbergen

Fiona Rempt (1973) haar eerste boeken verschenen in 2006. Ze schreef inmiddels al dertig boeken en is bij mij vooral bekend om drakentrilogie “de orde van de drakenmenners”, een fantasy verhaal voor 10plus.  Zooo Happy! is een heel anders soort verhaal en draait om twee meiden Lux en Luna.

Beste vriendinnen Lux en Luna leven bij een rondreizend gezelschap van artiesten genaamd
“ El Paradiso” . Als Zita, het nichtje van Luna , komt logeren vindt Luna dit fantastisch maar Lux vindt haar maar een irritant meisje. Ze vindt dat Zita Luna van haar afpakt en ze is erg jaloers. Ze krijgt nog meer een hekel aan Zita als ze denkt dat ze achter Tim aan zit, de jongen waar Lux zelf stiekem verliefd op is.

Zooo Happy ! : maffe vrienden voor het leven, is het tweede deel in de serie over Lux en Luna. Ik had zelf het eerste deel niet gelezen maar dat is niet nodig omdat het goed zelfstandig te lezen is. Op de eerste pagina stelt Lux zich voor en laat weten dat je haar ‘krabbelboek’ (dagboek) voor je neus hebt waar je dus eigenlijk niet in mag lezen. Dan worden de personages voorgesteld en af en toe gebruikt ze woorden uit een speciale vreemde taal die zij met Luna heeft verzonnen. Gelukkig staat de betekenis er bij gekrabbeld zodat je weet waar het over gaat. Leuke daaraan is ook dat het zo een echt krabbelboek lijkt.

De illustraties van Kristel Steenbergen door het verhaal heen vullen het leuk aan.

Het is een echt meidenboek met af en toe behoorlijke overdreven reacties passende bij een dramaqueen. Juist doordat het dan zo overtrokken is maakt dat het grappig om te lezen. Ook qua woordgebruik, korte zinnen en speelse layout past het goed bij de doelgroep van 8plus.

Boekgegevens :

Titel : Zooo Happy!: maffe vrienden voor het leven

Auteur : Fiona Rempt

Illustraties : Kristel Steenbergen

Uitgeverij : Kluitman

Isbn : 9789020696189

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress