web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny-KinderBoekenRecensie 3,5 ster voor Naar school! van Esther van den Berg

Esther van den Berg studeerde illustratie aan de kunstacademie. Na haar studie werkte ze onder andere als vormgever en ongeveer acht jaar later begon ze weer met tekenen. Onder de naam Puikeprent ontwikkelde ze zich als illustrator. Dit is haar tweede prentenboek bij Uitgeverij Clavis.

Robin mag voor het eerst naar school. Eigenlijk heeft het kleine roodborstje daar helemaal geen zin in, maar hij gaat toch maar even kijken. Het is even wennen maar het is toch wel heel leuk bij de juf in de klas. Ze doen spelletjes, Robin mag met de blokken spelen, ze gaan samen wat eten en drinken en knutselen. Het is zo leuk dat Robin bijna niet meer naar huis toe wil.

Naar school!”  is een vrolijk en kleurrijk prentenboek waar veel in valt te zien. Het gaat over de eerste schooldag die voor veel kleuters heel erg spannend is. Wat voor ‘grote mensen’ heel gewone dingen zijn, zullen in de kinderogen heel groot en spannend zijn. In dit verhaal komt zo’n eerste dag, vol indrukken, helemaal voorbij. Robin mag dan wel een roodborstje zijn en zijn klas is midden in het bos met allemaal andere dieren: het gaat er net zoals bij ons.

Er valt veel te ontdekken op de illustraties die in vrolijke en warme kleuren zijn gemaakt. Er is gekozen om de eerste en laatste pagina dwars af te drukken zodat je een grote plaat hebt over twee pagina’s. Hier moet je het boek een kwartslag voor draaien om het goed te bekijken. Het geeft wat extra speels karakter mee.

Door de dagelijkse dingen te benoemen die de kleuter op school zal beleven, is het herkenbaar en is het een prima voorbereiding op deze eerste spannende schooldag. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een leuk boek om samen te lezen.

 

Boekgegevens

Titel Naar school!

Auteur Esther van den Berg

Illustraties Esther van den Berg

Uitgeverij Clavis

Isbn 9789044839135

Categorie prentenboeken vanaf 4 jaar

Thema voor het eerst naar school

 

Recensent: Conny Schelvis-Mens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress