web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 3,5*** voor De dag dag Oma het internet kapotmaakte van Marc-Uwe Kling

Marc-Uwe Kling is een van de meest populaire schrijvers op het moment in Duitsland. Hij schreef verschillende kinder-, en jeugdboeken. Deze titel is geschikt om voor te lezen aan kinderen vanaf ongeveer zes jaar en om zelf te lezen vanaf ongeveer 7 á 8  jaar.  Het heeft een prettige grote letter, korte  zinnen en de teksten worden afgewisseld met grappige illustraties in kleur van Astrid Henn. Ook zij is zeer bekend in Duitsland en haar werk is een goede aanvulling op het verhaal. De grappige tekst en illustraties maken het tot een leuk leesboek met een extra boodschap.

Tiffany zit in groep 1 maar hoeft niet naar school omdat het vakantie is. Opa en oma zijn er om op te passen omdat papa en mama moeten werken. Mama heeft echter niet gezegd wie er op wie past dus Tiffany heeft besloten om dan maar op oma te passen. Haar tienjarige broer Max is druk aan het appen met zijn vriend en haar nog grotere zus Lisa van veertien zit op de computer muziek te luisteren. Het is de eerste keer dat Tiffany op haar oma past en het gaat helemaal fout. Oma heeft namelijk het internet kapot gemaakt. Het hele internet…  Zonder internet is alles anders. Geen wifi, geen muziek op de computer en opa kan geen televisie kijken. Papa en mama werken met computers dus komen eerder naar huis en zelfs de pizza bezorger kan zijn werk niet meer goed doen. Wat moeten ze nu gaan doen? Zal het toch nog een gezellige dag kunnen worden ? Zonder internet ?

Marc-Uwe Kling heeft een grappige vertelstijl en een actueel onderwerp aangesneden. We nemen het maar voor lief dat we internet hebben en sterker nog heel veel draait om het internet. Sommige mensen raken echt in paniek als ze niet online kunnen zijn en de druk van sociale media is bij anderen weer zo hoog dat ze echt niets willen missen. Hoe zou het dan zijn zo’n dagje zonder internet? In ieder geval komen de kinderen in dit verhaal er achter dat er wel heel veel via de wifi en het internet gaat en als het er niet is je toch iets anders moet verzinnen. Hoewel er in het begin wat gemopper is omdat ze niet konden doen wat ze wilden,  komt er toch een oplossing om een gezellige dag te hebben.

Eigenlijk zou iedereen een keer de stekker uit het internet moeten trekken om te kijken wat er gebeuren gaat. In ieder geval heb je dan wel lekker tijd om een leuk boek te lezen, dit boek bijvoorbeeld!

Boekgegevens :

Titel                     De dag dat oma het internet kapotmaakte

Auteur                 Marc-Uwe Kling

Illustraties           Astrid Henn

Uitgeverij            de vier windstreken

Isbn                    9789051167771

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress