web analytics
graphic novel recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 3,5*** voor De laatste helden op Aarde van Max Brallier

De laatste helden op Aarde
Author:
Illustrator: Douglas Holgate
Published: januari 2020
Tweeënveertig dagen geleden was Jack Sullivan een gewone jongen met een gewoon leven. Maar nu is zijn wereld een TOTALE MONSTER-ZOMBIE-CHAOS. Vanuit zijn coole boomhut beleeft Jack iedere dag als een soort videogame. Maar in zijn eentje kan hij niet op tegen alle angstaanjagende wezens in de stad. En daarbij is het veel leuker om samen met je vrienden tegen monsters te strijden...

Max Brallier schreef al meer dan dertig boeken en games. Hij werkte voor een uitgeverij en schreef een aantal tv-series. “ de laatste helden op aarde “ is het eerste deel wat onder de originele titel ‘ the last Kids on Earth’ bekend is als Netflix serie.

Jack Sullivan was, 42 dagen voor het verhaal begint, een gewone jongen met een gewoon leven. Een boomhut in de tuin en een voorliefde voor videogames. Als we in het verhaal vallen blijkt dat Jack al 42 dagen de strijd aan gaat met monsters en zombies. Zijn gewone leven is nu een “ totale-monster-zombie-chaos” zoals hij dat benoemt. Vanuit zijn boomhut lijkt het leven wel een videogame maar wel een met gevaar voor eigen leven.

Het is onmogelijk alleen de strijd aan te gaan met alle gruwelijke wezens dus moet hij op zoek naar andere overlevers. Hij ontdekt dat een aantal vrienden ook nog in de stad zijn en samen gaan ze die strijd aan. Dit brengt mega actie scénes met zich mee alles met een enorme dosis humor.

Wat een heerlijk over-de-top actie verhaal. Het verhaal heeft een flink tempo net als de beschreven acties want je moet wel snel zijn wil je de zombies en monsters voorblijven.

Het is een beetje onduidelijk hoe het zo gekomen is ( al die monsters op straat) als je het verhaal in tuimelt maar dat er moeten worden overleefd is een feit en dat Jack zijn best doet staat buiten kijf.

Naast de vlotte vertelstijl wordt de tekst afgewisseld met cartoonachtige illustraties me de nodige tekstballonnen en af en toe een wisseling in lettertype grote of dikte. Hierdoor wordt het geheel speels en wordt de nadruk extra op de humor gelegd. Hoewel het af en toe goor is wat er met de zombies en andere figuren gebeurd is het door de humor goed te relativeren.

De stijl ( qua vormgeving) kan je vergelijken met de zogenaamde graphic novels a la de loser boeken. Hierdoor kan er een groot publiek bereikt worden. Ook degene die bekend zijn met de Netflix serie zullen deze boeken met plezier lezen. Ik heb een aflevering bekeken en het verhaal blijft dichtbij het boek, of het boek bij het verhaal. Het is maar hoe je het bekijkt.

Het is aan het verhaal wel te merken dat de auteur houdt van acties en dat hij ook games maakt. Het is immers geen hoogdravend verhaal met een origineel thema maar gewoon hardcore monsters verslaan ( net als in een game) met humor en veel leesplezier. En daar is niets mis mee.

3.6Overall Score

De laatste helden op Aarde

Max Brallier schreef al meer dan dertig boeken en games. Hij werkte voor een uitgeverij en schreef een aantal tv-series. “ de laatste helden op aarde “ is het eerste deel wat onder de originele ...

 • Vaart
  4.0
 • Illustraties
  4.0
 • Personages
  3.5
 • Schrijfstijl
  3.5
 • Plot
  3.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress