web analytics
recensiegrid recensies kinderboek

Conny – Kinderboekenrecensie 3,5*** voor De Monsterdokter van John Kelly

De Monsterdokter
Author:
Publisher:
Illustrator: John Kelly
Published: juni 2020
Ben jij... Een draak met maagproblemen? Een alien met een verkoudheid? Een yeti met een pijnlijke voet? Maak dan snel een afspraak met de MONSTERDOKTER: geen pijntje te klein, geen wezen te groot! Appie is ontzettend normaal... maar voor hij het weet wordt hij ingehuurd als verpleger bij de slechtlopende monsterkliniek van dokter Annie v.d. Keuken-Trap! Het is een flinke opgave: hij moet de nogal bijzondere patienten helpen én daarnaast ook nog een manier vinden…

John Kelly illustreerde al eerder diverse kinder- en prentenboek en schreef er ook een paar. Maar ‘de monsterdokter’ is het eerste kinderboek wat hij zelf schreef en illustreerde. Een boek vol monsters, vieze stukjes en veel humor!

Appie is een heel erg normale , bijna saaie, jongen. Tot hij op een dag terecht komt bij de slechtlopende monsterkliniek van dokter Annie v.d. Keuken-Trap. Hij krijgt daar een baantje als verpleger en dat is best een flinke klus. Hij moet de bijzondere monster-patiënten helpen én ook nog eens de kliniek proberen te redden. Het enige wat hij krijgt om zich in te werken is het boek met de titel ‘ dokter Zalvers almanak van monsterkwalen’ wat vol staat met weetjes over de monsters die op zijn pad kunnen komen.

Monsterdokter “ is een hilarisch, over-de-top verhaal vol humor, woordgrapjes en gruwelijke monsters. Uiteraard hebben deze monsters ook nog eens onprettige mankementjes. Zo is er een draak met maagproblemen en een blubberige slijmerig snipverkouden monster met de naam Piet Snot die de hele wachtkamer onder niest.

De ambulance heeft een ingebouwde vleermuis – navigatie die de naam Tim-Tim heet en zo vind je nog meer grappig gevonden benamingen. Het verhaal zelf staat bomvol illustraties en het lettertype wisselt net zo snel als je de zinnen leest. Dikke woorden, dunne woorden, grote, kleine en bibberletters. Kortom een lekkere chaos die prima bij dit chaotisch grappige avontuur hoort. Dit alles plus de vieze kwaaltjes die in detail worden beschreven zullen een feestje zijn voor de jonge lezers die gek zin op monsterlijke verhaaltjes. Als je de grappige cover ziet ben je al verkocht. Zo is het hele verhaal, grappig en al zou je dat van de titel denken is het nergens eng.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress