web analytics
recensiegrid recensies jeugdboek

Conny – Kinderboekenrecensie 3,5 *** voor Het Heelal van Daniëlle Futselaar

Clavis heeft al verschillende titels uitgebracht in de serie “Willewete+” een informatieve prentenboekserie voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Fantasie en feiten, verbeelding en wetenschap worden bij elkaar gebracht en zo wordt op een speelse manier iets geleerd. Op een leuke manier ontdekken en leren kinderen over een bepaald onderwerp. Zo is er een deel over het menselijk lichaam, over voeding, over sterren en planeten en nu een deel over het heelal.

Luuk is helemaal gek op de ruimtevaart. Als hij hoort van een ruimteraketwedstrijd wil hij beslist meedoen. Als de uitslag van de wedstrijd komt is de spanning te snijden. Luuk en Maya komen aan boord van de Mars Cruiser en vertrekken naar een andere planeet. Onderweg leren ze van alles over de ruimte, planeten, supernova’s en nog veel meer.

De opzet van deze boekenserie is erg leuk gevonden. Aan de ene kant is er het fictieve verhaal, een best spannend verhaal. Want hoe komt Luuk in de Mars Cruiser terecht, hoe verloopt de reis en komt hij wel weer veilig thuis? En aan de andere kant zitten er door het verhaal heen, in aparte vakjes weetjes en feitjes over van alles en nog wat als het maar met de ruimtevaart en techniek te maken heeft. Nadat het avontuur voorbij is volgt het tweede deel van het boek. Dit deel heeft als naam ‘ dossier; het heelal’ en daarin worden 31 onderwerpen besproken. Van de zon tot exoplaneten, van beroemde astronomen tot dieren in de ruimte. Duidelijke uitleg met duidelijke illustraties leggen alles goed uit en zelfs voor een leek als dat ik ben is het allemaal heel goed te volgen. Ideaal dus ook als voorbereiding voor je spreekbeurt of gewoon om je leergierigheid ( of nieuwsgierigheid) te voeden. Ik ga zeker op zoek naar de andere delen uit de serie.

Boekgegevens :

Titel het heelal

Auteur Daniëlle Futselaar

Illustraties Daniëlle Futselaar

Uitgeverij Clavis

Isbn 9789044831993

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress