web analytics
recensiegrid

Conny-KinderBoekenRecensie 3,5*** voor Miljonairskind, de geheime verdieping van Ilona de Lange

no title has been provided for this book
Categorie:
Genre:
Publisher:

Ilona de Lange werkt als communicatieadviseur en daarnaast schrijft zij verhalen. In 2019 debuteerde ze met ‘Miljonairskind, het geheim van het onderhuis’, een verhaal over Zilver en zijn beste vriend Lennon.

 

De ouders van Zilver zijn in het geheim enorm rijk. Om dit geheim te houden hebben ze een ondergrondse villa gebouwd. Dat sommige mensen blijkbaar van ellende niet weten wat zij met al dat geld moeten doen, blijkt wel aan het interieur van de villa en de absurde kamers die er in zitten. Er is een escaperoom, een glow-in-the-dark-voetbalveld en zelfs een kartbaan. Ook is er een luik met verbinding naar school zodat Zilver en Lennon daar nooit meer te laat aankomen. Wat wil je als kind nog meer, zou je denken? Het enige wat de jongens moeten doen, is dit allemaal geheim houden en dat is best lastig.

Daarnaast lijkt het huis wel in opstand te komen. De huiscomputer (die zo’n beetje alles bestuurt) lijkt wel een eigen leven te leiden waardoor Zilver het gevoel krijgt

dat er groot gevaar dreigt en hij gaat op onderzoek uit.

 

Miljonairskind, de geheime verdieping’ is het tweede boek over Zilver en zijn familie. Het eerste deel was voor mij totaal onbekend, maar om dit verhaal te volgen heb je

die voorkennis niet nodig. Behalve dan dat in het eerste deel misschien is vermeldt waarom het zo supergeheim moet worden gehouden dat zijn ouders multimiljonair zijn.

Dat is mij volkomen onduidelijk. Het is aan andere kant wel de basis van het verhaal daar, als het niet geheim hoeft te zijn, een ondergronds huis natuurlijk overbodig zou zijn.

Het huis is niet alleen ondergronds en geheim maar voorzien van allerlei technische snufjes en meest bizarre kamers.

 

De tekst is eenvoudig en past goed bij de doelgroep.

De illustraties zijn rommelig en kinderlijk waarbij de mensen soms clowneske gezichten hebben. Een grote streep als mond die bijna op een clownsgrimas lijkt maar verder

met weinig details of expressie. Niet mijn tekenstijl. Gelukkig is de tekst wel strak met af en toe een dikgedrukt woord. Geen moeizame woorden en prettig korte zinnen.

De hoofdstukken zijn ook kort met titel zodat je het boek makkelijk doorgaat.

 

Tijdens het verhaal zelf rol je van de ene kamer naar de ander. Je belandt in een doldwaas avontuur, wat naar mijn idee een beetje over de top gaat.

De opbouw in het verhaal is wel goed gedaan. Er zijn geen losse eindjes en er wordt goed naar de ontknoping toegewerkt.

 

Het is niet voor het eerst dat ik een kinderboek lees met fantasievolle kamers en ik kreeg ook een beetje ‘boomhut-gevoel’. Hoewel de fantasie met volle enthousiasme van de pagina’s springt, had ik af en toe het idee dat het een beetje

over de top ging en niet altijd even origineel was. Daarnaast denk ik dat er een grote doelgroep is (die ook graag de Boomhut leest) die dit zeker wel zou kunnen waarderen.

Boekgegevens:

Titel                 Miljonairskind, de geheime verdieping

Auteur           Ilona de Lange

Illustrator     Micky Dirkzwager

Uitgeverij     Leopold

Isbn               9789025879440

Recensent: Conny Schelvis-Mens

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress