web analytics
recensiegrid

Conny-KinderBoekenRecensie 3,5*** voor If you see a crocodile

no title has been provided for this book
Categorie:
Publisher:

De Facebookgroep Kinderboeken test regelmatig boeken uit. Dit doen we niet zelf: we zoeken TOPTESTERS. Die vinden we op scholen. We vroegen aan Uitgeverij Gottmer of we een aantal van hun muziekboeken mochten uittesten. Dat mocht. Een set van 8 boeken ging naar basisschool De Groene Ring in Duiven. Daarnaast mochten 8 leden ieder een boek uit deze serie uittesten en kregen de recensenten van Kinderboeken een boek om te testen. De leden hebben enthousiaste verhalen in de groep geplaatst en ook bevriende bloggers deden mee. Het was een muzikaal feestje bij Kinderboeken.

Conny Schelvis-Mens las If you see a crocodile 

Begin dit jaar kreeg Kinderboeken een muziekpakket van uitgeverij Gottmer om uit te laten testen waar heel enthousiaste reacties uit kwamen. Eén van de boeken die daarbij zat was ‘if you see a crocodile’ en het leek mij erg leuk deze ook eens te lezen en te luisteren, want het boekje is voorzien van een cd. Het bevat 25 Engelstalige liedjes waarbij elke liedje je bekend in de oren klinkt.

Samenstelling van de cd is in handen van Petra Koeleman (1970). In 2009 verscheen het prentenboekje ‘bijt in je bil” voor kinderen van 0 tot 4 jaar. In 2010 kwam daar de bijzondere uitgave van met cd. En in 2014 verscheen een Engelstalige versie.

Het boekje heeft een grappig klein formaat en op de laatste pagina zit de bijhorende cd in een envelopje. Het geheel heeft vrolijke kleuren en na de inhoudsopgave ( waardoor je snel een bepaald liedje kunt opzoeken) vind je op elke pagina de tekst van een liedje met vrolijke illustraties van Geertje Aalders.

De liedjes op de cd worden gezongen door Ageeth de Haan, zangeres en theatermaker. Ze heeft een prettige en warme stem en wordt begeleidt door Wessel Coppes op gitaar.

Ze zeggen dat kinderen een vreemde taal snel oppikken en als ze hier zo vroeg mogelijk mee beginnen stimuleert dit de ontwikkeling van het taalgevoel en bewustzijn. Een taal leren met kinderliedjes is dan mooi meegenomen. Buiten dit feit is het gewoon leuk om samen met je peuter liedjes te zingen en heb je nu de teksten binnen handbereik. Voor je het weet ben je tekstvast want de aanstekelijke melodietjes blijven wel hangen.

 

Een vrolijk meezing boekje voor peuters en kleuters. Een must voor elke kleuterjuf !

Boekgegevens

Titel                   If you see a crocodile, 25 leukste Engelse kinderliedjes

Samenstelling Petra Koeleman

Illustraties       Geertje Aalders

Zang                 Ageeth de Haan

Gitaar               Wessel Coppes

Isbn                   9789025756697

Uitgeverij         Gottmer

Recensent:

Conny schrijft al jaren recensies voor haar eigen blog Conniesboekkies en boekenbijlage. Ook is ze te vinden op haar Facebookpagina Conniesboekkies en Instagram.

https://conniesboekkies.wordpress.com/

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Uw mening:

Powered by: Wordpress